Kristof Van Rompaey

Fietser (12) komt om bij ongeval met vrachtwagen in Heist-op-den-Berg

In Heist-op-den-Berg is een jongen van 12 om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De jongen reed op de fiets en werd aangereden door een vrachtwagen. Er is een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Rond 15.50 uur is er een dodelijk ongeval gebeurd in de Schoorstraat in Heist-op-den-Berg. Een jongen van 12 kwam met zijn fiets in aanrijding met een vrachtwagen en overleed ter plaatse.

Het parket werd ingelicht. “Er kwam een verkeersdeskundige ter plaatse”, zegt woordvoerder Lieselotte Claessens. “De omstandigheden worden nog onderzocht. De chauffeur was niet onder invloed van alcohol of drugs.” Volgens de standaardprocedure is zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken.

Dit is de ergste nachtmerrie die je kan meemaken

Jan Moons, burgemeester (N-VA)

"Dit is de ergste nachtmerrie die je kan meemaken", reageert een aangeslagen burgemeester Jan Moons (N-VA). "Ik ben zelf ook vader van twee kinderen en dit zijn dingen waar je 's nachts van wakker schiet, dat je zoiets zou overkomen." 

In de Schoorstraat is een fietspad in enkele richting. "Een fietspad dat een industrieweg doorkruist, zal misschien altijd een wat gevoelige plek zijn. Tot nu toe zijn we van zulke ongevallen gevrijwaard gebleven. Je moet de situatie herbekijken na zo'n gebeurtenis, dat gaan we zeker doen. Het is nu te snel om daar uitspraken over te doen. We moeten nu vooral meeleven met de ouders die hier getroffen zijn. Dit is echt een drama." 

Meest gelezen