Het Spaanse koningspaar Felipe en Letizia.© EPA-EFE

Een schandaal in het Spaanse koningshuis? Ex-schoonbroer beweert dat hij affaire had met Spaanse koningin

Voor de meeste Spanjaarden is hij een nobele onbekende, maar Jaime del Burgo veroorzaakt wel een rel die volgens hemzelf de Spaanse monarchie op zijn grondvesten kan doen daveren: hij beweert dat hij een affaire had met zijn latere ex-schoonzus, koningin Letizia.

mts
Bron: Diario de Léon, El Correo

Had de Spaanse zakenman Jaime Del Burgo (53) echt een affaire met Letizia Ortiz Rocasolano (51)? Het is een vraag die Spanje bezighoudt sinds de zakenman zondag een foto op X plaatste die als bewijs moet dienen. Op de ongedateerde spiegelfoto zien we de zwangere Letizia in een zwarte pashmina, waarvan Jaime beweert dat die van hem was. Boven de foto staat een bijschrift: “Liefste, ik draag je pashmina. Het is alsof ik je aan mijn zijde voel. Hij zorgt voor mij. Hij beschermt me. Ik tel de uren tot we elkaar weer zien. Om van je te houden. Om hier weg te komen.”

Volgens Del Burgo was het de boodschap die zij destijds naar hem stuurde. Al is die bewering natuurlijk geen bewijs. Ter info: Letizia is twee keer moeder geworden, in oktober 2005 van kroonprinses Leonor en in april 2007 van prinses Sofia. Enkele uren na de publicatie van de foto heeft Del Burgo zijn account op X verwijderd. De oorspronkelijke post met de foto is dus niet meer terug te vinden.

Geruchten over een relatie tussen Letizia en Del Burgo zijn niet nieuw. In het onlangs verschenen boek Letizia y yo (Letizia en ik, red.), over het “verborgen verleden van de Spaanse koningin”, beweert Del Burgo dat hij en Letizia een relatie begonnen in 2000, toen zij nog als journaliste voor de Spaanse televisie werkte. Hij stond in 2002 zelfs op het punt haar ten huwelijk te vragen, en had een verlovingsring op zak toen zij tegen hem gezegd zou hebben dat hij een iemand nieuw had leren kennen. Die nieuwe liefde bleek de Spaanse kroonprins (sinds 2014 koning) Felipe. Desondanks hadden Letizia en Del Burgo volgens hem nog steeds een relatie na Letizia’s huwelijk met Felipe in 2004.

Opvallend genoeg was Del Burgo van 2012 tot 2014 getrouwd was met Telma Ortiz Rocasolano, de zus van koningin Letizia’s. Vandaag is hij getrouwd met de Zweeds-Spaanse advocate Lucía Díaz Liljestrom. De twee wonen in Zwitserland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer