© AFP

Terwijl racket van Djokovic voor grootste bedrag ooit wordt geveild, laat Nadal zijn fans weten wat te verwachten van z’n comeback

Even een tennisupdate, waar zowel Novak Djokovic als Rafael Nadal bij betrokken zijn.

Jens Heylen

Op een veiling in het Amerikaanse Californië is een tennisracket van de huidige Servische nummer één voor een immens hoog bedrag de deur uitgegaan. Het gaat over het racket waarmee Djokovic in 2016 voor het eerst in zijn carrière Roland Garros won. Op dat moment realiseerde de Serviër de zogenaamde ‘career grand slam’, ofwel de vier grand slams (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon & de US Open) veroveren.

Na een hartje te tekenen in het gravel, gooide Djokovic z’n racket vervolgens in het publiek, waar ene Abby het stukje memorabilia wist te bemachtigen. Na lang wikken en wegen besloot ze nu om het racket te verkopen op een veiling. “Aan de ene kant heb je een erg bijzonder stukje sportgeschiedenis in jouw bezit, maar aan de andere kant moet ik eerlijk bekennen dat het al ongeveer zes jaar in mijn kast lag.” Een beslissing die haar nu een pak geld oplevert, meer bepaald 107.482 Amerikaanse dollar. Omgerekend 99.314 euro. Nog nooit eerder werd er op een veiling zoveel geld uitgegeven aan een tennisracket.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik verwacht niets van mezelf”

Vorige week maakte Rafael Nadal bekend dat hij zijn comeback zal maken op het ATP 250-toernooi in het Australische Brisbane, dat doorgaat van 31 december tot 7 januari. Op Instagram postte de 37-jarige Spaanse gravelkoning wat de fans mogen verwachten.

“Ik ben een lange tijd bang geweest om nieuwe zaken aan te kondigen, omdat ik een jaar lang niet heb kunnen wedijveren voor de prijzen”, begint Nadal. Maar ik denk dat ik er klaar voor ben. Ik hoop dat alles goed blijft gaan en dat ik ervan kan genieten op het court. Ik ben een lange tijd buiten strijd geweest dus ik hoop dat ik snel weer de spanning van weleer kan ervaren tijdens het tennissen. Ik verwacht niets van mezelf. Dat is de waarheid. Ik kan niet meer hetzelfde eisen van mezelf dan wat ik doorheen heel mijn carrière van mezelf heb verlangd. Ik verkeer momenteel in een nieuwe situatie, waar ik nog nooit eerder mee heb moeten afhandelen. Ik moet accepteren dat alles zeer moeilijk zal gaan in het begin. Maar ik mag me daardoor niet laten ontredderen”, klinkt het onder meer bij de Spanjaard.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer