Jongen (12) komt om bij ongeval met vrachtwagen in Heist-op-den-Berg, burgemeester aangeslagen: “Dit is verschrikkelijk”

In het industriepark van Heist-op-den-Berg is maandagnamiddag rond 15.45u een dodelijk ongeval gebeurd. Een 12-jarige jongen die zich met de fiets verplaatste, is daarbij om het leven gekomen. Er is een vrachtwagen betrokken bij het ongeval.

kvro tdk

De Schoorstraat was na het ongeval een tijdlang afgesloten, maar werd kort voor 19u vrijgegeven.

“Er kwam een verkeersdeskundige ter plaatse”, zegt woordvoerder van het parket Lieselotte Claessens. “De omstandigheden worden nog onderzocht. De chauffeur was niet onder invloed van alcohol of drugs.”

Volgens de standaardprocedure is het rijbewijs van de 48-jarige bestuurder ingetrokken voor 15 dagen.

In de Schoorstraat liggen fietspaden langs beide kanten van de weg, maar geregeld gebruiken fietsers het fietspad langs de kant van het bedrijf Organon als dubbelrichtingsfietspad. Of dat ook hier het geval was, wordt nog onderzocht.

Burgemeester Jan Moons (N-VA) werd ingelicht. “De jongen kwam van school”, zegt hij. “Als vader van twee dochters komt dit nieuws zwaar binnen. Dit is verschrikkelijk. Ons medeleven gaat uit naar de familie, vrienden en entourage van het jonge slachtoffer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen