Archieffoto ter illustratie
Ivan Elegeert

Treinverkeer tussen Kortrijk en Roeselare verloopt opnieuw normaal

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Roeselare verloopt opnieuw normaal nadat het iets na 19.00 uur in beide richtingen onderbroken was geraakt. Dat kwam doordat een autobestuurder zich had klemgereden op een overweg in Heule. De treinbestuurder kon nog net op tijd remmen, waardoor een botsing werd vermeden.

Op het moment dat de auto zich vastreed, was de overweg gesloten - uit de eerste vaststellingen blijkt dat overweg correct functioneerde. De bestuurder probeerde te slalommen tussen de gesloten slagbomen. "Die waren al meer dan een minuut naar beneden en het licht stond op rood", zegt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel. 

De treinbestuurder kon op tijd ingrijpen. "Gelukkig is het daar een lang recht stuk", zegt Baeken. "Zo kon de treinbestuurder al van ver zien dat er een auto op het spoor stond. Met een noodrem kon hij de trein op tijd tot stilstand brengen. "  

Er kwam takelwerk aan te pas om de sporen opnieuw vrij te maken. Toen de auto verwijderd was, moest ook de spoorinfrastructuur nog worden onderzocht. Rond 21 uur was het spoor weer vrij. 

De NMBS legde vervangbussen in tussen beide stations. 

Meest gelezen