© AFP

Nederlanders zijn uit op revanche tegen Red Flames, bondscoach spreekt respect uit voor “taaie tegenstander”

De bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen Andries Jonker kijkt dinsdagavond met zijn team voor de tweede keer in de Nations League de Red Flames in de ogen. Winst voor eigen publiek in Tilburg is waarschijnlijk nodig om uitzicht te blijven houden op deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar. “België is een taaie tegenstander”, zegt Jonker.

Jens Heylen
Bron: BELGA

Eind september werd in Leuven met 2-1 verloren van de Belgische vrouwen en die nederlaag is Jonker nog niet vergeten. Bij Nederland heersen dan ook revanchegevoelens, maar er is ook respect.

“Kijk maar eens naar het EK van vorig jaar, toen België in een groep met Frankrijk tweede werd en de volgende ronde bereikte (waar in de kwartfinales Zweden te sterk was, red). En met Tessa Wullaert hebben ze een absolute vedette in de ploeg. Nogmaals, een taaie tegenstander, maar de focus ligt voornamelijk op onszelf.”

Nederland en Engeland hebben allebei 9 punten maar Oranje leidt dankzij een beter doelpuntensaldo (+4 tegen +1). België volgt op 1 punt. Schotland (2 punten) degradeert sowieso naar de B-divisie.

Tessa Wullaert© Isosport

Winnen is het devies

Alleen de vier groepswinnaars in de Nations League plaatsen zich voor de finaleronde van het landentoernooi van eind februari. Daar liggen twee tickets klaar voor de Olympische Spelen van Parijs komende zomer. Spanje en Frankrijk zijn al zeker van een plek bij de laatste vier.

De Red Flames moeten om nog groepswinnaar te worden, winnen in Nederland en hopen op puntenverlies van Engeland in Glasgow tegen Schotland.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer