© REUTERS

OPROEP. Passagiers al dagen vast op luchthaven München

Door het plotse winterweer van afgelopen weekend zit een groep passagiers inmiddels al meer dan twee dagen vast op het vliegveld van München, de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Internationale passagiers klagen dat hun beloofde vlucht al meerdere keren werd geannuleerd.

Ben jij of ken jij iemand die vastzit op de luchthaven van München? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

mtm
Bron: BELGA

In verband met verwachte ijzel zijn er dinsdag geen vluchten tot 12 uur, maakte een woordvoerder van de luchthaven maandagavond bekend volgens Duitse media. Het gaat om zeker 150 vertrekkende vluchten en minstens 160 landingen die niet doorgaan.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa bevestigt dat honderden passagiers zijn gestrand in de terminals. Sommigen moesten er meerdere keren overnachten. Meerdere X-gebruikers zijn boos dat ze voor de derde dag op rij vastzitten, soms zonder bagage. Volgens de zegsman van de luchthaven ging het maandagavond om zo’n 1.500 passagiers.

Vluchten op de luchthaven van München waren ook maandag zeer beperkt mogelijk. Lufthansa stelt gratis maaltijden en hotelkamers ter beschikking aan passagiers van wie de verdere vlucht is geannuleerd door het weer. Volgens Lufthansa kiest niet iedereen voor een hotelkamer en zouden er ook reizigers zijn zonder visum.

Ben jij of ken jij iemand die vastzit op de luchthaven van München? Laat het ons weten via dit formulier.

© EPA-EFE

© REUTERS

© AP

© REUTERS

© REUTERS

© EPA-EFE

© AP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer