© ATV

Brandweer stoot op wagen vol cannabis bij bluswerken van brandende vrachtwagen op E19 in Sint-Job

Sint-Job -

Een brandende vrachtwagen ter hoogte van Sint-Job veroorzaakte maandagavond grote hinder op de E19 richting Nederland. Bij de bluswerken merkten de brandweer echter een sterke cannabisgeur op. In één van de wagens, vervoerd door de autotransporter, werd een koffer vol cannabis aangetroffen. Het parket is een onderzoek gestart.

nelo

Rond 20.30 uur kregen de hulpdiensten een melding over een brandende vrachtwagen op de snelweg, ter hoogte van Sint-Job. “Het ging om een autotransporter geladen met acht wagens”, vertelt Lieselotte Claessens, woordvoerder van het Antwerps parket. “Bij het blussen van de brand werd een sterke cannabisgeur opgemerkt uit één van de wagens. In de kofferbak van de auto werd dan ook een grote hoeveelheid cannabis aagetroffen.”

Over hoeveel cannabis het precies gaat, is voorlopig onduidelijk. De takelwerken werden uitgesteld, de Federaal Gerechtelijke Politie (FGP) werd ter plaatse gestuurd en voert verder onderzoek. De bewuste wagen werd in beslag genomen.

“In de vrachtwagen zaten twee personen: de 56-jarige bestuurder en een 44-jarige passagier. Beiden werden met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Zij zullen dinsdag worden verhoord”, aldus Claessens.

De uitslaande brand veroorzaakte grote verkeershinder op de E19 richting Nederland. Door de interventie van de hulpdiensten was de snelweg een tijdlang volledig versperd ter hoogte van Sint-Job. Het Vlaams Verkeerscentrum laat weten dat de linkerrijstrook is vrijgemaakt. De rechterrijstrook en pechstrook blijven versperd. De file neemt intussen af, alle omleidingen worden stopgezet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen