© jil

Levenloos lichaam van 49-jarige beveiligingsagent gevonden op campus van UGent: ”Een gewaardeerde collega”

Gent -

In de campus Tweekerken van de UGent aan het Sint-Pietersplein is dinsdagochtend een levenloos lichaam aangetroffen. Het gaat om een 49-jarige beveiligingsagent, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Bij het bedrijf waarvoor de man werkte, wordt aangeslagen gereageerd.

Simon Dekaezemaker en Jill Dhondt

Het lichaam werd dinsdagochtend om 6.30 uur aangetroffen in de gebouwen van de UGent in de Tweekerkenstraat, aan het Sint-Pietersplein. De Gentse politie en het Oost-Vlaams parket werden verwittigd en een rood tentje werd geplaatst om het lichaam af te schermen.

Ochtendronde

De ingang van de campus werd afgesloten met verschillende zwarte hekken van de Gentse politie. Een les kon niet doorgaan en moest verplaatst worden. Het Oost-Vlaamse parket bevestigt dat het lichaam van een 49-jarige man werd gevonden in de gebouwen.

Het gaat om een beveiligingsmedewerker, bevestigt het parket. “De man werkte bij de beveiliging en was net zijn ochtendronde gestart. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar hulp kon helaas niet meer baten. De man overleed ter plaatse.”

Opvang voor collega’s

Bij het veiligheidsbedrijf waarvoor de man werkte, wordt aangeslagen gereageerd. “Het gaat om een zeer gewaardeerde collega en wij betreuren zijn overlijden enorm”, klinkt het. “Zijn collega’s worden opgevangen.”

De oorzaak van het overlijden is nog niet bekend. Het parket vorderde een wetsarts en het labo. “Op het eerste gezicht zijn er geen sporen van geweld. De juiste omstandigheden van het overlijden worden onderzocht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER