© Jan Van der Perre

Politie klist minderjarige overvaller van Hemiksemse nachtwinkel: “Outfit en vuurwapen teruggevonden bij huiszoeking”

Hemiksem -

De recherche van de lokale politiezone Rupel heeft een verdachte opgepakt voor de gewapende overval op een nachtwinkel in Hemiksem. Het gaat om een minderjarige.

Op 5 november werd de nachtwinkel op de Sint-Bernardsesteenweg overvallen. Twee mannen stormden de winkel binnen en waren gewapend met een vuurwapen. De uitbater werd bedreigd, maar probeerde op de boeven in te praten. Toen er korte tijd later een klant binnenkwam, namen de twee zonder buit de vlucht.

“Onze lokale recherche kon ondertussen een verdachte identificeren. Bij een huiszoeking bij de minderjarige jongeman in Boom vonden de speurders de volledige outfit terug die de overvaller droeg tijdens de feiten”, zegt Joris Van Camp van de politiezone Rupel. “Ook het wapen waarmee de winkelier werd bedreigd is teruggevonden. Het ging om een replica van een echt vuurwapen.”

De tiener werd voorgeleid bij de jeugdrechter en bekende daar de feiten. De jongeman werd nadien overgebracht naar een gesloten jeugdinstelling in Everberg.

De politie spoort ondertussen ook de tweede verdachte van de overval actief op. Voorlopig kon hij nog niet worden gevat. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners