De Boeck overtuigd van zijn gelijk in Propere Handen: “Ik ben onschuldig, ik wil mijn zeg doen op het proces”

In de rand van het grote interview met Glen De Boeck sprak de 52-jarige trainer van KV Kortrijk over zijn opname in de 57 beschuldigden in de zaak Propere Handen.

Ludo Vandewalle

LEES OOK. “Is die jas een reden om me uit te lachen?” Kortrijk-trainer Glen De Boeck legt uit waarom hij vindt dat hij de perceptie tegen heeft

“Ik heb al enkele keren een voorstel gehad om het af te kopen”, zegt hij. “Er zijn al 35 van de 57 beschuldigden die hun proces hebben afgekocht. Maar ik weiger dat. Ik krijg dat niet over mijn hart. Ik wil mezelf nog in de spiegel zien want ik heb niets misdaan. Een heel klein papiertje waar mijn naam op staat. Ik ben eigenlijk pas op de laatste dag voor het dossier werd afgesloten aan die lijst toegevoegd. Dan ben ik pas naar de onderzoeksrechter in Hasselt geweest. Maar is niets tegen mij. Ik heb ook niets misdaan. Het gaat over het dossier Milos Maric. Dat gaat over een contract via de Balkan, indertijd bij Waasland-Beveren.”

Milos Maric, de speler rond wie de discussie met Dejan Veljkovic begon.© BELGA

De Boeck verwijst naar een incident met Dejan Veljkovic, de spijtoptant in de operatie Propere Handen die veel betrokkenen aan de galg praatte.

“Ze gaan ervan uit dat Dejan Veljkovic de waarheid spreekt maar zijn doel was om mij daar te pakken. Ik heb nooit geld gekregen. Nooit! Het enige wat ik ooit heb gedaan, is Maric aangebracht bij Beveren en daar heb ik met Veljkovic over gesproken. Meer niet. Het probleem was dat Maric, die de vrije trappen en hoekschoppen trapte, dat van mij op een bepaald moment niet meer mocht. Ik had een betere om dat te doen. Maric had een harde trap, maar voor vrije trappen en hoekschoppen was dat minder. Dus nam ik die andere. Maar dat was slecht voor de statistieken van Maric. En zo is de ruzie met Veljkovic begonnen. Hij heeft me ook later nog gedwarsboomd en dit hoorde erbij. Ik wil dat proces, ik wil mijn zegging doen.“

Spijtoptant Dejan Veljkovic probeerde Glen De Boeck aan de galg te praten.© BELGAIMAGE

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL