Sascha Goldstein

Liefde voor Anderlecht voorbij de dood: uitvaart kan voortaan ook in stadion

Supporters van voetbalclub Anderlecht kunnen voortaan een uitvaart krijgen in het stadion van de club. De club stelt verschillende ruimtes in het stadion beschikbaar voor zowel begrafenissen als koffietafels. "Voor een diehard-supporter is zo'n begrafenis in het stadion het meest persoonlijke dat je je kan indenken", klinkt het.  

Een uitvaart in een voetbalstadion, het kan al onder meer bij Racing Genk, KAA Gent en OH Leuven, maar nu biedt ook RSC Anderlecht de mogelijkheid om een begrafenis in het stadion te organiseren.

Fubo, het bedrijf dat uitvaartlocaties regelt, speelt daarmee uiteraard in op het emotionele aspect dat bij veel voetbalsupporters leeft. "We mikken inderdaad op de diehard-supporters, die een persoonlijke uitvaart willen op een persoonlijke locatie", zegt Sascha Goldstein van Fubo. "En voor een Anderlechtsupporter is zo'n begrafenis in het stadion het meest persoonlijke dat je je kan inbeelden." 

De club stelt verschillende locaties beschikbaar, "zowel grootschalig in het stadion als intiem in een kleine zaal", voor zowel begrafenissen als koffietafels.   

Of er veel vraag is naar mogelijkheden voor uitvaarten in een stadion? "In de clubs waar het al kan, merken we dat er veel vragen zijn over wat de opties zijn", weet Goldstein. "Ik denk dat veel mensen dit graag willen, maar er gewoon niet aan denken omdat men niet weet dat die optie er is, en daar willen wij verandering in brengen."

Sascha Goldstein

Meest gelezen