Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © VTM Nieuws

Weyts wil dat Nederlands ook gestimuleerd wordt door ouders: “Wie manifest weigert moet geen schooltoeslag krijgen”

Het is slecht gesteld met het niveau van ons onderwijs, zo blijkt uit het nieuwe PISA-onderzoek. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) benadrukt dat kennis van het Nederlands erg belangrijk is. Niet alleen binnen, maar ook buiten de schoolmuren. Hij wijst daarbij op de ouderlijke verantwoordelijkheid. “We moeten dwingender optreden. Als ouders manifest weigeren om het Nederlands te stimuleren, moet het bespreekbaar zijn om de schooltoeslag af te nemen”, zegt hij bij VTM NIEUWS.

67 reacties

  • Rudy Steyleman

    5 maanden geleden
    Het is weer de schuld van iemand anders, deze keer de ouders. Zelf ontloopt hij elke verantwoordelijkheid. Typisch N-VA
  • Erik Moens

    5 maanden geleden
    Daar slaat hij weer aan het dreigen hoor. Nochtans is de afkalving van het Vlaamse onderwijs een heel mooi voorbeeld van het door nva zo geroemde 'trickle down' effect: wanneer de politiek z'n werk onbehoorlijk doet dan doen de schooldirecties dat ook en de leerkrachten ook, en de leerlingen ook. Waarom zouden ze zich meer inspannen dan hun hiërarchische hogere?
  • Richard mestdagh

    5 maanden geleden
    Misschien ook een vergoeding voor elke leerling die geen les Nederlands of wiskunde krijgt door te kort aan leraars!!
  • Pat Debal

    5 maanden geleden
    De N-VA ging alles beter doen we zien het word van langs om slechter in de scholen
  • Luc Verbeek

    5 maanden geleden
    Bijna verkiezingen en Weyts wordt wakker en ziet zogenaamd , eindelijk , eens licht . Lijkt heel doorzichtig en populistisch . Wat hij nu zegt weet elk mens met gezond boerenverstand al heel lang . Wil men deel uitmaken van onze maatschappij dan is goede taalkennis essentieel . Anders lijkt het enkel om de voordelen te gaan .Weyts reageert nu maar dat is : te weinig en veeeeel te laat .Tot in het stemhokje waar je hopelijk de laatste keer , en totaal overbodig , op een lijst staat .Dikgebuisd.👎