© ATV

Winter in Antwerpen gaat dit weekend van start: “Alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen worden genomen”

Antwerpen -

Winter in Antwerpen gaat dit weekend van start. Naar goede gewoonte zal de stad een maand lang baden in magische wintersfeer. Achter de schermen worden hiervoor ook de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. “Iedereen is welkom om met een gerust hart de kerstmarkt te bezoeken.”

Elien Van Wynsberghe

In het bijzijn van burgemeester Bart De Wever wordt vrijdagnamiddag de officiële aftrap gegeven van Winter in Antwerpen. “Traditiegetrouw geven we het startschot op de vrijdag na Sinterklaas. Want elk feest heeft zijn recht”, zegt woordvoerder van de burgemeester Johan Vermant (N-VA).

Anders dan andere jaren zal Winter in Antwerpen niet tot op het Steenplein op de Scheldekaaien lopen omdat daar op dit ogenblik wordt gewerkt. Daarom pakt het winterfeest deze editie de hele historische binnenstad in en kunnen bezoekers kuieren langs de feestelijk versierde Via Sinjoor-as. Van het reuzenrad op het Koningin Astridplein tot aan de Suikerrui. Behalve de Groenplaats, de Grote Markt en de Handschoenmarkt, maken dit jaar ook het Operaplein en het Hendrik Conscienceplein deel uit van de Winter in Antwerpen.

En net als altijd valt er een maand lang heel wat te beleven: van struinen over de traditionele kerstmarkt die op meerdere locaties wordt opgesteld tot schaatsen op de ijspiste op de Groenplaats. Van een bezoekje brengen aan de winterfoor of iets drinken in een van de winterbars tot luisteren naar feeërieke kooroptredens.

Op oudejaarsavond wordt dan eindejaarsvuurwerk ontstoken dat mooi te bezichtigen is vanop de vernieuwde Scheldekaaien ter hoogte van het Zuid of vanaf het Galgenweel op Linkeroever. Winter in Antwerpen sluit af op 7 januari met een traktatie van de stad. Bezoekers krijgen dan gratis jetons voor een drankje, hapje, schaatsbeurt of een rondje op het reuzenrad.

Veiligheidsmaatregelen

Om Winter in Antwerpen in goede banen te leiden, worden zoals steeds ook de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. “We kunnen hierover uiteraard niet in detail treden maar alle nuttige en noodzakelijke maatregelen worden genomen om de veiligheid te verzekeren voor alle bezoekers in Antwerpen tijdens de kerst- en eindejaarsperiode”, aldus Johan Vermant. “Iedereen is dus van harte welkom om hier te komen genieten van de mooiste en meest sfeervolle kerstmarkt van Vlaanderen, met een prachtige ijspiste en gezellige versieringen.”

Of er meer veiligheidsmaatregelen worden genomen dan de voorbije jaren met het oog op de recente terreuraanslag in Brussel en de oorlog tussen Israël en Hamas die ook bij ons voor ongerustheid zorgt? “Er wordt uiteraard rekening gehouden met de huidige situatie, maar ik kan enkel meegeven dat we alle maatregelen voorzien die noodzakelijk en nuttig zijn.”

Info: Het volledige programma van Winter in Antwerpen is te raadplegen via www.winterinantwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV