© oosterweelverbinding.be

Niet-aangepaste gps-info leidt tot lange files aan afgesloten keerbrug over E17 in Kruibeke

Op de E17 in Kruibeke leidt een afgesloten brug tot lange files. Het gaat om de brug die 3 jaar geleden tijdelijk werd geplaatst over de autosnelweg, zodat het lokaal verkeer uit Zwijndrecht tijdens wegenwerken gemakkelijker kon omkeren richting Antwerpen. 

Ruim 3 jaar geleden kwam er op de E17 in Kruibeke een tijdelijke brug over de autosnelweg. De brug is 42 meter lang, weegt 180 ton en was nodig omdat de op- en afrit even verderop in Zwijndrecht dicht moest voor wegenwerken. Door de brug kon het verkeer dat vanuit Zwijndrecht naar Antwerpen wou, er gemakkelijker keren, en richting E34 en de Kennedytunnel rijden.

Ondertussen is een deel van de wegenwerken in de buurt van Zwijndrecht afgerond, en is de zogenaamde keerbrug in Kruibeke niet meer nodig. Sinds vorige week maandag is de brug afgesloten, en dat zorgt voor lange files op de E17. Oorzaak: veel gps-systemen sturen auto's nog altijd richting keerbrug, ook al is die dus al een week dicht.

"Een aantal navigatiesystemen stuurt de auto's er inderdaad nog naartoe", zegt Annik Dirkx van Lantis, dat de werken daar uitvoert. "En dat zorgt natuurlijk voor verkeershinder omdat ze de brug niet meer kunnen gebruiken. We werken altijd heel nauw samen met de bedrijven achter Google Maps, Waze, TomTom, ... . Het is belangrijk dat zij de aanpassingen die wij doorgeven, zo snel mogelijk aanpassen in hun navigatiesystemen. Enkel zo kunnen de mensen de juiste route volgen. Maar soms zit daar helaas wat vertraging op. In dit geval hebben we de wijziging doorgegeven, en we wachten tot het in orde is. We zitten er achter." 

We hebben de wijziging doorgegeven aan Google Maps, Waze, TomTom, ... en we wachten tot het in orde is. We zitten er achter.

Annik Dirkx (Lantis)

Bufferbekken

De komende weken wordt de keerbrug over de E17 in Kruibeke afgebroken. Op de plek komt er een groot bufferbekken om regenwater van op de autosnelweg op te vangen. Er komt ook een heuvel om langs de E17 een bermenlandschap te maken. 

Meest gelezen