File op de Brusselse Ring (illustratiebeeld).
Volledig scherm
File op de Brusselse Ring (illustratiebeeld). © Marc Baert

Moeilijke avondspits op Brusselse Ring: incidenten in beide richtingen

VerkeersinfoHet is vanavond uitzonderlijk druk op de ring rond Brussel. Omstreeks 18.45 uur stond er zowel op de Binnenring als op de Buitenring nog file op een aanzienlijk deel van het traject. Het verkeer op de Buitenring verliest er meer dan twee uur. Ook in de andere richting gaat het 50 minuten trager.

  1. Koning Filip en de Rode Duivels kwamen bij hem langs, maar nu stopt kapper Michel (73) ermee: “Even inspringen in het paleis, dat vergeet ik nooit ”
    PREMIUM

    Koning Filip en de Rode Duivels kwamen bij hem langs, maar nu stopt kapper Michel (73) ermee: “Even inspringen in het paleis, dat vergeet ik nooit ”

    Michel Sfaxi, een bekend gezicht en kapper in de Brusselse Dansaertwijk, neemt na bijna 55 jaar afscheid van zijn vak. Op 73-jarige leeftijd draagt hij de schaar over aan zijn opvolgster in salon ‘Michel Hair Fashion’ in de Artveldestraat. “Ik begon op mijn 13de en het is mijn grootste passie gebleven”, aldus Michel. Hij vertelt over zijn mooiste momenten met bekende klanten waaronder Rode Duivels, koning Filip en bekende politici.
    Stad Brussel
  2. Oud Kasteel doet de kaatssport herleven in Halle: “Ooit waren hier meer dan twintig ploegen, nu interesseert het nog amper iemand”
    PREMIUM

    Oud Kasteel doet de kaatssport herleven in Halle: “Ooit waren hier meer dan twintig ploegen, nu interes­seert het nog amper iemand”

    Het lijkt lang geleden, maar ooit was kaatsen veruit de populairste sport in Halle. Jaar na jaar nam de interesse af en in 2021 hield Amis Réunis Buizingen het als laatste Halse kaatsclub voor bekeken. Sindsdien bleef het akelig stil op de kaatsterreinen in Buizingen, Essenbeek of in de Biezeweide. Maar daar komt verandering in, want komende zondag wordt er na meer dan tien jaar opnieuw gekaatst in het Warandepark in Essenbeek: “We doen dit puur voor het plezier, maar we willen wel elke wedstrijd winnen.” Wij haalden onze lederen handschoen uit de kast en trokken naar Essenbeek.
    Halle