Verdachte (38) van drievoudige moord in Kessel-Lo blijft aangehouden: alibi viel in duigen

De drievoudige moord vond in juni 2022 plaats in Kessel-Lo.© BELGA

Leuven -

Michaël D. (38) blijft voorlopig aangehouden voor de drievoudige moord in Kessel-Lo van vorige zomer. Dat heeft de Leuvense raadkamer woensdag beslist. Oorspronkelijk had D. een alibi, maar een nieuwe verklaring sloeg gaten in dat verhaal. Voorlopig is hij de enige verdachte in het dossier, nadat een buurjongen werd vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs.

Sam Coremans Annelies Baeten

Al bijna anderhalf jaar geleden vonden de hulpdiensten drie lichamen gevonden in de Zavelstraat in Kessel-Lo. Anita (57), haar zoon Wesley (23) en huisgenoot Rikki (47) werden om het leven gebracht met messteken. Er kwam niet direct een verdachte in het vizier van de politie. Na een doorgedreven onderzoek arresteerden de speurders een buurjongen. Die werd vrijgelaten, weer opgepakt en uiteindelijk buiten verdenking gesteld door een gebrek aan bewijzen.

“Als hij het niet gedaan heeft, wie dan wel?”, vroeg Kevin zich af in onze krant. Hij is de zoon des huizes, die in een klap zijn broer en moeder verloor. Het voorlopig antwoord leek opnieuw dicht bij huis te zoeken. In november arresteerde de politie verdachte Michaël D. Hij zou goed bevriend zijn geweest met Rikki. De politie had hem al eerder ondervraagd, maar zijn alibi viel in duigen.

LEES OOK. Drievoudige moord in Kessel-Lo was mogelijk gevolg van uit de hand gelopen ruzie in drugsmilieu

D. is al twee keer voor de raadkamer gekomen. De eerste keer stelde de raadkamer zijn zaak uit, woensdag kreeg hij wel een update. “De verdachte is voorgekomen en blijft voorlopig aangehouden”, zegt woordvoerder Ellen Durie. “In belang van het onderzoek kunnen we voorlopig niet meer communiceren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen