© BELGA

Geen Final Four en geen olympisch ticket: Red Flames verliezen met 4-0 van Nederland, dat triomfeert ondanks monsterscore van Engeland

Geen ultieme stunt voor de Red Flames in deze Nations League. Onze landgenoten gingen met 4-0 de boot in tegen Nederland en eindigen zo derde in de groep des doods. Nederland kroonde zich in de allerlaatste minuut tot groepswinnaar.

Valerie Van Avermaet in Nederland

De Red Flames hadden hun lot vooraf al niet meer in eigen handen. Om alsnog groepswinnaar te worden en door te stoten naar de Final Four van de Nations League hadden ze een zege tegen Nederland nodig én moest Engeland puntenverlies lijden tegen Schotland. Geen van beide voorwaarden werd echter ingevuld.

Over de wedstrijd tussen Engeland en Schotland is al veel gezegd en geschreven. Met het oog op een olympisch ticket voor Groot-Brittannië -dat te verdienen valt in de Final Four- hadden de Schotten baat bij een ruime overwinning van de Engelsen en zo geschiedde het ook. Engeland won met maar liefst 0-6, maar het was uiteindelijk toch Nederland dat zich groepswinnaar mocht noemen na een dol slot.

De Red Flames konden ondanks de Engelse zege wel nog het behoud in de A-divisie van de Nations League veiligstellen. Een zege in het hol van de Oranje Leeuwinnen zou immers nog een tweede plek in de groep opleveren, maar een overwinning zat er in Tilburg eigenlijk nooit in. Vanaf minuut één monopoliseerde Nederland het balbezit, terwijl de Flames te slordig waren de weinige keren dat ze de bal hadden. Hun geliefkoosde en eerder al succesvolle counterspel kwam er dit keer zo niet uit.

Het resulteerde uiteindelijk in een vlotte 4-0-zege voor onze noorderburen. Eerst was het tweemaal Lineth Beerensteyn die scoorde, tweemaal was het een voor de rest nochtans sterk spelende Tine De Caigny die achterin een foutje beging. Uiteindelijk maakte Egurrola er nog 3-0 van en in de slotminuut werd het zelfs nog 4-0. Nederland werd zo toch groepswinnaar. De Flames konden er slechts twee pogingen van Tessa Wullaert tegenover zetten en eindigen zo derde in de groep des doods na een sterke campagne in deze Nations League -ze tellen toch acht punten.

© BELGA

Als derde in de poule volgt in februari nog een barrageduel tegen een nummer twee uit divisie B. De inzet: het behoud in de A-afdeling en een voordeel in de kwalificatie voor het EK 2025 in Zwitserland. Maandag volgt de loting voor die barrages. De mogelijke tegenstanders van de Flames zijn Hongarije, Servië, Kroatië en Bosnië-Herzegovina.

Bondscoach Ives Serneels: “Onze zege tegen Engeland zal nog lang bijblijven”

“Ik zet onze zeges tegen Nederland en Engeland in deze Nations League-campagne op gelijke hoogte met het halen van de kwartfinale op het EK in 2022. Bij elk van die drie momenten was ik even weg van de wereld na het laatste fluitsignaal. Je droomt ervan om van die landen te kunnen winnen, maar eerlijk: ik durfde er niet op hopen. Ik had niet verwacht dat we al zo ver zouden staan dat we op zes wedstrijden tijd twee keer van een absoluut topland zouden kunnen winnen. Vooral onze 3-2-zege tegen Engeland vond ik straf. Die gaat nog heel lang bijblijven. Ik denk dat er niet snel nog teams tegen Engeland zullen winnen. Ik heb ook heel hard aan de reacties van andere mensen gemerkt dat die zege echt wel speciaal was. Onze tweede helft in Schotland vond ik trouwens ook heel goed, omdat we daar altijd de 0-2 hadden moeten maken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer