Direct naar artikelinhoud
PodcastMomentopnames (19 min)

▶ Alleenstaande moeder Sigrid getuigt over armoede: ‘We zijn acht dagen voor het einde van de maand en ik heb nog exact 12,32 euro’

▶ Alleenstaande moeder Sigrid getuigt over armoede: ‘We zijn acht dagen voor het einde van de maand en ik heb nog exact 12,32 euro’
Beeld Wouter Van Vooren

Gewone mensen op een bijzonder moment in hun leven: voor deze reeks ‘Momentopnames’ kregen ze voor enkele weken een opnametoestel met zich mee. Podcastmaker Jeroen Franssens goot hun opnames in afleveringen van telkens een twintigtal minuten. In deze aflevering horen we het verhaal van alleenstaande moeder Sigrid.

Luister naar aflevering 5. Met vallen en opstaan: Sigrid

Luister ook via Spotify of Apple Podcasts.

Video wordt geladen...

Door omstandigheden kwam Sigrid er alleen voor te staan, twee kinderen onder haar vleugels. Haar werk als onthaalouder bracht niet genoeg geld binnen. Sigrid kwam pijlsnel in kansarmoede terecht. Ze zocht gedreven naar oplossingen, maar dat was allesbehalve simpel. Zonder diploma kwam ze enkel in aanmerking voor de laagste jobs.

De momentopnames van en met Sigrid gebeurden in putje winter. De jonge, alleenstaande moeder doet er alles aan om haar nieuwe studies te combineren met haar liefdevolle kroost.

Te beluisteren vanaf 12 jaar.

Momentopnames, een podcast van De Morgen

Deze podcastreeks kwam tot stand mede dankzij de hulp van Ben Venesoen, VAF/Mediafonds en de Vlaamse Gemeenschap. Beluister elke woensdag een nieuwe aflevering in de app van De Morgen, via Spotify of Apple Podcasts.

Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail naar podcasts@demorgen.be.

Presentatie en productie: Jeroen Franssen
Muziek: Ben Venesoen
Eindredactie: Dries Vermeulen, Sam Feys

Video wordt geladen...