Tomorrowland opent registraties voor tickets, alles wat je moet weten: van nieuwe trein tot data en duurdere ticketprijzen

Woensdag klokslag 15 uur start de preregistratie voor de ticketverkoop van de komende editie van Tomorrowland. Dat is noodzakelijk wil je kans maken op een kaartje. Maar dit jaar is het extra belangrijk.

Eva De Poorter

Wat is het?

Volgend jaar viert Tomorrowland alweer zijn twintigste verjaardag. De voorbije editie lokte zo’n 400.000 bezoekers over de beide weekends. Tickets zijn dus felbegeerd. Wie zich niet vooraf registreert, kan niet deelnemen aan de ticketverkoop. Het festival vindt volgend jaar plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli en van vrijdag 26 tot zondag 28 juli.

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Vanaf woensdag 6 december om 15 uur kan iedereen zich registreren via hun Tomorrowland Account op my.tomorrowland.com. Dan zijn er nog geen tickets te koop. Die vindt later plaats.

(Lees verder onder de foto)

© Tomorrowland

De Global Journey Travel Packages gaan op 20 januari 2024 om 17 uur in verkoop. De wereldwijde en Belgische voorverkoop start op 27 januari 2024 om 17 uur. En de wereldwijde ticketverkoop op 3 februari 2024 om 17 uur.

Extra belangrijk dit jaar: de eerste twintig mensen van elk land die zich vooraf geregistreerd hebben, krijgen de mogelijkheid om op 15 december al vier tickets te kopen via een speciale link tijdens de First 20 Sale.

Wat gaat dat kosten?

In navolging van Rock Werchter en Graspop heeft ook Tomorrowland zijn prijzen wat opgetrokken. Een Full Madness Pass is een combiticket voor het festival (zonder camping). Koop je dat tijdens de voorverkoop, betaal je 304 euro. Wacht je tot de wereldwijde verkoop, wordt het 365 euro. Wie toegang wil tot de Comfort Areas op het terrein, betaalt voor een Full Madness Comfort Pass respectievelijk 530 en 624 euro.

Er zijn drie verschillende soorten dagtickets. De Day Pass kost 129 euro in de voorverkoop. Tijdens de wereldwijde verkoop wordt dat 139 euro. De Pleasure Day Pass (toegang tot alle Comfort Areas, behalve aan de mainstage) kost tijdens de voorverkoop 177 euro. Tijdens de wereldwijde verkoop komt dat op 202 euro. Voor de Comfort Day Pass (met toegang tot alle Comfort Areas) tel je 232 euro neer, voor de wereldwijde ticketverkoop ligt dat op 245 euro.

(Lees verder onder de foto)

© Tomorrowland

Twintigste verjaardag

Tomorrowland blaast volgend jaar twintig kaarsjes uit, en dat wordt gevierd. Met een 20 Year Celebration Package. Wie dit koopt, mag zich aan verrassingen verwachten. De start van dat avontuur is 23 juli 2024 in Brussel, en eindigt op 30 juli in Brussel. Inclusief drie nachten in een verrassingshotel, speciale accommodatie in DreamVille tijdens het festival en ongelimiteerde verrassingen tijdens het hele gebeuren. Inclusief Tomorrowland Full Madness Comfort Pass voor het tweede festivalweekend en transfers tussen hotel, festival en activiteiten. De vlucht naar België is niet inbegrepen. De prijs is voorlopig nog een verrassing.

Wat met kamperen?

Wil je graag kamperen? Dan kies je voor een van de vele Dreamville Packages, wat enkel in combinatie met een Full Madness Pass kan. We lichten een paar opties uit.

Je kan zelf een tent meebrengen en neerpoten in de Magnificent Greens. Voor één persoon kost dat minstens 381 euro (inclusief je festivalticket) en maximaal 715 euro (als je voor de Comfort-optie gaat). Je kan een tent aankopen voor twee personen. Dan betaal je minstens 975 euro (tent + tickets + overnachting, voor twee personen), en maximaal 1.643 euro voor het Comfort Package.

(Lees verder onder de foto)

Bij Easy Tent zijn er tenten te koop, met een luchtmatras en slaapzak, die klaarstaan bij aankomst. Telkens voor twee of voor vier personen in verschillende prijscategorieën. De goedkoopste (inclusief ticket en tent) kost je 1.104 euro voor twee personen. De duurste is de Spectacular Easy Tent voor vier personen. Die tent heeft onder meer een houten vloer, twee tweepersoonsluchtmatrassen, elektriciteitsvoorziening en vier stoeltjes. Een Spectacular Easy Tent Comfort Package voor vier personen kost 3.876 euro in totaal. Ook daar mag je de tent en alle kampeermateriaal mee huiswaarts nemen.

Bij Camp 2 Camp kan je per twee personen een tentje huren. Inclusief luchtbedden, slaapzakken en twee stoeltjes. De goedkoopste optie gaat de deur uit voor 1.018 euro. De duurste Comfort-optie kost 1.672 euro als je die pas bij de wereldwijde verkoop op de kop tikt.

(Lees verder onder de foto)

Camp 2 Camp biedt opgezette tenten aan.© Tomorrowland

Meer comfort nodig? Dan kan je terecht in Montagoe. Gaande van ruime tenten met zachte bedden tot tiny houses. Pakketten gaan per twee personen de deur uit. Een Relax Room Package gaat in verkoop vanaf 1.971 euro.

De meest luxueuze, de Marivela kost op z’n goedkoopst 4.994 euro. Naast je combiticket krijg je dan een houten huisje met een afsluitbare deur, een privé badkamer, airconditioning, een tweepersoonsbed, binnenverlichting en elektriciteitsaansluitingen, een groot raam en gezellig meubilair, twee stoeltjes, twee Tomorrowlandhanddoeken, twee Tomorrowland-badjassen, twee paar Tomorrowland-slippers, badproducten en parkeerplaats. Wil je all-in gaan, dan kom je de wereldwijde verkoop aan 5.648 euro.

Hoe kom ik bij Tomorrowland?

Naast de bekende manieren (openbaar vervoer, fiets en auto) komen er ook veel mensen uit het buitenland naar Boom. Voor het eerst last Tomorrowland de European Sleeper Nighttrain in, de nachttrein die van Praag en Berlijn naar België rijdt. Die wordt dan gedoopt tot de Train of Amicorum. Ook de reguliere partytreinen met live DJ-sets komen terug naar Antwerpen.

(Lees verder onder de foto)

De partytreinen komen terug.© Tomorrowland

Wie voor een hotel, trein of vliegtuig kiest, kan een Global Journey Package aankopen. Waar ook de transfers van en naar het festival inbegrepen is. De prijs is afhankelijk van wat er beschikbaar is en de prijzen van vluchten, hotels, ... Brussels Airlines en het festival hebben een deal gesloten om de vluchten ecologischer te maken. De luchtvaartmaatschappij vliegt met 100 procent Sustainable Aviation Fuel voor die specifieke vluchten. Het is een alternatief voor traditionele vliegtuigbrandstof gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals plantaardige oliën, afgewerkte oliën en algen.

(Lees verder onder de foto)

Brussels Airlines en Tomorrowland werken samen om ecologischer te vliegen.© Tomorrowland

Fietsarrangement voor twintig festivalgangers

Nog in die Global Journey Packages is in beperkte beschikbaarheid een fietsarrangement voor twintig personen beschikbaar, in samenwerking met het Belgische fietsenmerk Ridley. Dat vindt plaats van 22 tot en met 29 juli. Er wordt een speciale gravelfiets ter beschikking gesteld, er staat een bezoek aan de Ridleyfabriekop de planning, er is een tour langs iconische fietsstops van bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen, je krijgt een windtunnelervaring en persoonlijke fietsfitting… Na drie dagen op de fiets wacht dan het festival. De prijs daarvan is nog niet bekend.

(Lees verder onder de foto)

© Tomorrowland

Wat is het thema?

Tot slot nog even over het thema dit jaar. Dat is LIFE, een prequel van het thema Elixir of life uit 2016. Wie er toen al bij was, keert terug naar het bruisende tijdperk in Silvyra, een wereld van weelderige natuur, toen de samenstand van de twee manen op het punt stond te gebeuren. Zo staat te lezen in het persbericht. Er komt ook een nieuwe fantasy-avonturenroman, The spirit of life, dat erbij aansluit.

© Tomorrowland

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer