© AFP

Tennismama Caroline Wozniacki krijgt wildcard voor de Australian Open

Caroline Wozniacki (WTA 242) heeft een wildcard ontvangen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. Dat maakte de organisatie woensdag bekend. De Deense tennisster is van plan om samen met haar twee kinderen naar Melbourne te komen.

Bron: BELGA

Wozniacki maakte eind augustus op de US Open voor het eerst in 3,5 jaar haar opwachting op een grandslamtoernooi. De 33-jarige Deense nam afscheid bij de Australian Open in 2020 en kreeg nadien twee kinderen. Ze stuntte in New York tegen de Tsjechische Petra Kvitova, het elfde reekshoofd, en strandde uiteindelijk in de vierde ronde.

Wozniacki won de Australian Open in 2018. Het is haar enige eindzege op een grandslamtoernooi. Een jaar eerder had de voormalige nummer een van de wereld ook de WTA Finals op haar palmares geschreven.

De Australiërs Kimberly Birrell, Olivia Gadecki, Taylah Preston, James Duckworth, Marc Polmans en Adam Walton hebben de overige wildcards ontvangen voor het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe seizoen, dat op 14 januari van start gaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer