© Shane Healey/ProSports/Shutterstock

Ex-wereldkampioen Peter Wright doet opvallende uitspraak in aanloop naar WK darts: “Je hebt een grote luier nodig”

Peter Wright doet vanaf 15 december een gooit naar zijn derde wereldtitel. ‘Snakebite’ begint dan aan zijn veertiende WK darts. In aanloop naar de hoogmis in Londen deed de 53-jarige Schot een opvallende uitspraak over de druk die gepaard gaat met spelen in ‘Ally Pally’.

Vincent Van Genechten

De tot nu toe elf wereldkampioen van het PDC WK (sinds 1994) werden onlangs samen op een podium gedropt. Naast Wright waren ook onder anderen Phil Taylor en Michael van Gerwen van de partij voor een avondje verhalen vertellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de marge van dat evenement sprak Wright over het aankomende WK, waar hij opent met een wedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Jim Williams en Norman Madhoo.

“Je hebt een grote luier nodig voor het WK Darts”, aldus de Schot met een opvallende uitspraak. “Het gaat erom dat je op dat podium niet in je broek gaat schijten vanwege alle druk die het toernooi met zich meebrengt. Je wil natuurlijk die wereldtitel winnen en dan komt er druk bij kijken. Het publiek kan bovendien tegen je zijn, soms voel je dat wel.”

Wright speelde tien jaar geleden zijn eerste WK-finale, maar verloor die van Van Gerwen. In 2020 en 2022 was het wel raak voor de Schot. “Toen ik mijn eerste WK-finale haalde, was ik al blij dat ik zover was gekomen. Ik was nog niet klaar om wereldkampioen te worden. Ik had gezien hoe andere wereldkampioenen zoals Phil Taylor en Michael van Gerwen werden meegesleurd door de media en andere dingen die je moet doen. Ik haat dit soort dingen. Ik ben echt nerveus, maar het gaat steeds beter. Bij mijn volgende finale was ik er wel klaar voor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer