Jelle Houwen

Vrouw uit woning in Nieuwpoort gered na keukenbrand

De brandweer van Nieuwpoort heeft woensdagochtend een vrouw gered uit haar woning nadat er een keukenbrand was uitgebroken. De dame was bevangen door de rook en zat nog binnen. 

Rond 7.30 uur begon het te branden in de Roger Vyveystraat in Nieuwpoort. Een buurman die op dat uur naar zijn werk zou vertrekken, merkte plots rook op die van onder de voordeur van het huis van zijn buurvrouw kwam. De man belde aan, maar kreeg geen reactie. Hij belde daarop onmiddellijk de hulpdiensten.

Wat er aan de hand was en of de vrouw nog binnen zat, was op dat moment onduidelijk. De brandweerposten van Nieuwpoort en Oostduinkerke kwamen ter plaatse. Door de rook probeerde de brandweer via de garagepoort binnen te raken.

Vrouw gered

"De woning zat volledig onder de rook", zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. "We zagen dat het in de keuken brandde. Daar was ook een vrouw. Ze was duidelijk verward en bevangen door de rook. We moesten een "grijpredding" uitvoeren om de vrouw naar buiten te krijgen. We waren gelukkig net op tijd om te voorkomen dat het vuur zich ook echt uitbreidde."

De brand kon vrij snel geblust worden en situeerde zich ter hoogte van het fornuis of een broodrooster in de keuken. Er is brandschade in de keuken, maar het hele huis is aangetast door rook en roet en is daarom voorlopig onbewoonbaar verklaard. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. 

Jelle Houwen

Meest gelezen