“Die commentator schiet maar wat in het rond”: entourage Thibaut Courtois ontkent gerucht dat doelman EK laat passeren

Een bommetje bij Radio Marca: Thibaut Courtois zou het komende EK voetbal aan zich laten voorbijgaan. De doelman van Real zou liever volledig herstellen van zijn blessure, ook al is de verwachting dat hij in de lente opnieuw speelklaar zou zijn. Het gerucht wordt dan ook resoluut ontkend door de entourage van onze landgenoot.

Vincent Van Genechten Koen Frans

Courtois plaatste dinsdag nog een video online van zijn revalidatie, waarin hij, intussen zonder brace, hard werkt aan zijn comeback na een zware knieblessure. De grote vraag is altijd geweest wanneer onze landgenoot weer fit genoeg zal zijn om te spelen. Voor Real en voor de Rode Duivels, zeker met het oog op het EK, ondanks het conflict met bondscoach Domenico Tedesco.

Woensdag kwam Radio Marca, het radioprogramma van de huiskrant van Real, met het nieuws dat Courtois sowieso geen EK gaat spelen omdat hij voorkeur zou geven aan zijn herstel. “Hij blijft in Madrid bij keeperstrainer Luis Llopis om 100% te revalideren”, klonk het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgische voetbalbond zei in een reactie aan persagentschap Belga dat er over dat onderwerp geen contact is geweest met Courtois. Het gerucht wordt aan onze redactie bovendien ontkend door de entourage van de doelman. “Die commentator van Radio Marca schiet maar wat in het rond. Hij is berucht omdat hij ooit in een show heeft gezegd dat Alvaro Morata getransfereerd zou worden om wat later in dezelfde show te zeggen dat hij blijft”, klinkt het, hoewel er niet bij wordt gezegd of de doelman het EK zeker zal spelen.

Conflict met bondscoach

De 31-jarige Courtois kwam in juni, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk (1-1), voor het laatst in actie bij de Rode Duivels. Nadien gaf hij forfait voor het duel in en tegen Estland. Courtois zou ongelukkig zijn geweest over de keuze van bondscoach Domenico Tedesco om de aanvoerdersband voor de wedstrijd tegen Oostenrijk aan Romelu Lukaku te geven. Hij koos er vervolgens voor zich niet meer te melden in Tubeke, een dag voor het vertrek van de Duivels naar Estland. De bondscoach betreurde die beslissing en gaf op zijn persconferentie aan “verrast en geschokt” te zijn. Courtois verweet Tedesco op sociale media de inhoud van een privégesprek openbaar te maken.

Vorige maand zei Tedesco nog het volgende over Courtois: “Er is niet echt iets nieuws, maar ik ben wel blij dat ik het wat gedetailleerder kan uitleggen. De situatie zoals die zich heeft voorgedaan rond die wedstrijd in Estland kennen jullie nog. Eind juni zijn Franky (Vercauteren, technisch directeur, red.) en Manu (Leroy, interim-CEO voetbalbond, red.) naar Madrid gegaan om met Thibaut te praten. Ze hebben daar urenlang met elkaar gesproken. Ik wilde het thema ook zo snel mogelijk sluiten. Daarom heb ik Thibaut aangeboden hem te ontmoeten. Waar en wanneer maakte niet uit, want hij heeft als speler van Real Madrid minder tijd dan ik. Ik wilde het probleem uit de wereld helpen. Het leven is voor mij te kort om spijt te hebben. Vooral in het voetbal. De dag na mijn voorstel kreeg hij die zware knieblessure. Ik sms’te hem dat ik het erg vond voor hem. Ik wenste hem een spoedig herstel toe. Dat was het laatste contact dat we hadden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS