© Dick Demey

Peter Gillis raakt belangrijkste vakantiepark kwijt: “Zwaar teleurgesteld”

Opnieuw een grote tegenslag voor Peter Gillis. De ondernemer, bekend van het programma Massa Is Kassa, raakt zijn vakantiepark Prinsenmeer in Ommel nabij Eindhoven kwijt. Het recreatiepark moet van de gemeente per direct op slot, omdat er een ‘serieus gevaar’ bestaat dat de realityster het park misbruikt voor criminele doeleinden.

Jordi Versteegden en Eva de Rond

Ik ben zwaar teleurgesteld”, vertelt Gillis aan onze Nederlandse zusterkrant DeTelegraaf. “Natuurlijk wist ik dat er allerlei onderzoeken lopen, maar als je dan dit bericht krijgt, is dat heftig. Ik heb alle stukken aan mijn juristen gestuurd om te begrijpen waarom deze beslissing is gemaakt. Ik weet nog niet of ik in hoger beroep ga.”

Of Gillis zich laat stoppen door de zoveelste tegenvaller? “Het ondernemen is nooit makkelijk geweest. En wat is stoppen? Op een gegeven word je gedwongen om te stoppen. Petertje heeft het altijd gedaan.”

LEES OOK. Miljonair Peter Gillis verzet zich in rechtbank tegen sloop van vakantievilla: “Ik heb te goeder trouw gehandeld”

De burgemeester van Asten liet aan Algemeen Dagblad weten dat Peter zelf verantwoordelijk is voor het feit dat er mensen illegaal op zijn park wonen. Daarop gaf Peter een opvallende reactie: “Ik rijd niet iedere dag rondjes over mijn park. De mensen die er rondlopen hebben recht op privacy. Ik wist niet dat er mensen permanent wonen.”

Op slot

Eerder werd in verschillende gemeenten al de horecavergunning ingetrokken, maar het is voor het eerst dat de realityster een vakantiepark definitief kwijtraakt. Vanwege de nieuwe regels rond vakantieparken die de gemeente Asten vorig jaar invoerde, heeft Gillis ook geen recht op een exploitatievergunning.

LEES OOK. Realitysoap Peter Gillis in gevaar door rechtszaak over mishandeling van vroegere vriendin

Die zogeheten regels hielden in dat hij ook voor vakantiepark Prinsenmeer, waar hij 37 jaar geleden de eigenaar van werd, ineens een vergunning nodig had om open te blijven. De ondernemer moet bij zo’n vergunningsaanvraag een Bibob-toets maken, waarbij wordt gekeken of er een risico bestaat dat de vergunning wordt misbruikt voor witwassen of criminele zaken. Gillis zakte voor de betreffende toets.

Wat voor gevolgen die beslissing heeft voor zijn zoon Mark, die permanent op het park woont, weet Peter vooralsnog niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER