Sinterklaas en zijn pieten mochten ondanks de staking van de sluiswachters tot invaren in Ten Aard.© Hans Otten

Stakende sluiswachters maken uitzondering voor Sinterklaas

Geel

In navolging van een nationale stakingsactie die maandagochtend begon, legden ook de saswachters op het kanaal Bocholt-Herentals het werk neer. Dat zorgde meteen voor kopzorgen bij vrije basisschool Sint-Hubertus in Geel-Ten Aard, waar Sinterklaas dinsdagochtend plechtig zou invaren.

Het basisschooltje ligt op een steenworp van sas 8 op het kanaal Bocholt-Herentals in Ten Aard vandaan. Vorig jaar kwamen Sinterklaas en zijn pieten feestelijk met een boot in het sas aan, waar ze aan land gingen en met de kinderen in stoet naar de school trokken. Dat stond ook voor dit jaar gepland, maar de staking dreigde een streep door de rekening te trekken.

Eens in het sas werd dat vol water gelaten zodat de sint veilig kon aan wal kon stappen.© Hans Otten

“We hebben inderhaast een alternatief uitgedacht, waarbij Sinterklaas in een gator (een uit de kluiten gewassen quad, red.) over de kanaaloever aan de overkant naar sas 8 zou rijden, om dan het sas te voet over te steken”, klinkt het bij het oudercomité. “Maar de saswachter die vanochtend (dinsdag, red.) in dienst kwam, liet om 6.15u weten dat hij weliswaar ook staakt, maar voor Sinterklaas een uitzondering wilde maken.”

De kinderen waren dolgelukkig dat de sint hen met een bezoekje vereerde.© Hans Otten

Zo kon de grote kindervriend in het opleidingsschip Vera van de Koninklijke Marine Kadetten uit Geel zoals het hoort plechtig invaren. Tot grote vreugde van alle brave kindjes van Ten Aard. (ho)

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer