Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

G7 bereikt akkoord: Russische diamanten worden vanaf 2024 verbannen

De G7-regeringsleiders zijn het woensdag eens geraakt over een traceringssysteem voor ruwe diamanten, dat vanaf september volgend jaar zou moeten ingaan. België drong daar al langer op aan om sancties te kunnen treffen op Russische diamant zonder de diamanthandel in Antwerpen te zeer te schaden.

11 reacties

  • Frank Vandevoorde

    5 maanden geleden
    Alle beetjes helpen tegen de Russische waanzin. Oekraïne dient onvoorwaardelijk gesteund te worden. Putin laten begaan is hetzelfde als men hitler had laten begaan.
  • Charles Sand

    5 maanden geleden
    ik denk niet dat men wetenschappelijk de oorsprong van een diamant kan vaststellen, tenzij het een specifieke eigenschap bezit zoals zinmies of dergelijke, wat niet het geval is van Russische diamant.
  • Karel Valgaern

    5 maanden geleden
    Sancties helpen wel degelijk. Indien we geen sancties hadden zou rusland vele tientallen miljarden extra hebben om in hun oorlogsmachine te pompen. Enkel moeten we afstappen van de verwachting dat ieder zich daaraan houd. Strengere controles en strengere straffen voor bedrijven/personen die behulpzaam zijn om die sancties te omzeilen is zeker nodig. Zelensky naar onderhandelingen duwen is toegeven aan putin, en zal enkel een aanmoediging zijn voor andere landen om hetzelfde te doen.
  • Marianne Van den Lemmer

    5 maanden geleden
    Waarom zoveel geld uitgeven voor wat geperste koolstof? Diamanten kunnen nu machinaal gemaakt worden. Je kan trouwens een diamant laten maken van een beetje asse van een overledene. Dat is tenminste vanuit emotioneel standpunt nog speciaal.
  • Arthur Van der Vieren

    5 maanden geleden
    Doekje voor het bloeden . De diamanten zullen geheime wegen ontdekken . Rusland gaat daar zeker niet van wakker liggen .