© Instagram

‘Huis gemaakt’-winnaar Cedric verhuurt Antwerps herenhuis om financiële en emotionele redenen: “Een pijnlijk verhaal”

‘Huis gemaakt’-winnaar Cedric van den Bosch gaat zijn herenhuis in Antwerpen verhuren, nadat zijn relatie met Anaïs De Caster op de klippen liep. De jonge Antwerpenaar is van plan om ooit zelf in het huis te wonen, maar om financiële en emotionele redenen gaat dat nu nog niet. “Een pijnlijk verhaal”, vertelt hij.

Fie Dries

Het ex-koppel heeft drie schatters naar hun herenhuis laten komen. Ze namen het middelste bedrag om de uitkoopprijs te bepalen. Cedric is vervolgens via de notaris een lening aangegaan om Anaïs’ deel van het huis te kopen.

Na het einde van ‘Huis gemaakt’ heeft Cedric nog enkele aanpassingen gedaan. Op het koertje waar voorheen steentjes lagen, heeft hij nu tropisch hardhout gebruikt. “Ik vond die eigenlijk niet zo mooi. Tijdens het programma heb je niet zo veel tijd voor de afwerking”, vertelt Cedric in een interview met Het Laatste Nieuws. Ook de trap heeft hij nog moeten schilderen en een foutje van hun ‘concullega’s’ rechtgezet. De radiator was namelijk niet goed aangesloten, dat moest opnieuw gebeuren.

Het prijskaartje om het -ondertussen beroemde- herenhuis te huren bedraagt 1.700 euro per maand. Cedric woont nu terug in zijn ouderlijk huis in Mechelen, maar is wel van plan om ooit zelf in het huis te wonen. “Bij de bank moet je een gewaarborgd inkomen kunnen neerleggen en dat kon ik niet. Daarom moet ik het huis nu een tijdje verhuren.”

Cedric en Anaïs woonden maar 6 maanden samen in hun huis.

LEES OOK. Bartel Van Riet na lange afwezigheid weer op tv in ‘Huis gemaakt’: “Maar denk vooral niet dat ik werkloos ben”

Relatiebreuk

Naast het financiële aspect is ook de relatiebreuk met Anaïs een reden waarom de 24-jarige nog niet in het huis woont. Het duo leerde elkaar op het internaat toen ze 14 jaar waren. De twee waren eerst goeie vrienden en kennen elkaar al 10 jaar, waarvan ze ongeveer 4 jaar een koppel waren. Slechts 6 maanden daarvan spendeerden ze samen in het Antwerpse herenhuis.

Cedric geeft toe van de breuk te hebben afgezien en dat ze tijdens de opnames van het programma nog geen relatieproblemen hadden. “Tijdens zo’n programma ben je heel veel bezig met het huis zelf. Alles wordt dan eventjes aan de kant geschoven. Je werkt samen aan een gemeenschappelijk doel, alles wijkt daarvoor. Dingen die een jaar onderdrukt zijn, zijn dan toch boven gekomen.”

“Wij kunnen nog wel door één deur of samen is een koffietje gaan drinken, maar we moeten nu niet samen Kerst gaan vieren.”

Cedric van den Bosch

“Een pijnlijk verhaal”, volgens Cedric en dus heeft het mentaal een impact op hem gehad. Al zien de twee elkaar nog wel af en toe, maar dat is meer “een zakelijk contact”. Anaïs had redelijk snel na de breuk al een nieuwe vriend, waardoor ze elkaar nu minder zien.

Voor het huis, maar vooral voor de hond die ze samen hebben, blijven ze wel in contact met elkaar. Nu ziet hij Jules één weekendje per maand en verwent hij het hondje met een weekendje aan zee of in de Ardennen. De Huis gemaakt-winnaars zijn dus als “goede maatjes” uit elkaar gegaan. “Wij kunnen nog wel door één deur of samen is een koffietje gaan drinken, maar we moeten nu niet samen Kerst gaan vieren”, zegt Cedric al lachend.

LEES OOK. Binnenkijken bij Antwerps koppel Cedric en Anaïs, dat alles op alles zet om ‘Huis Gemaakt’ te winnen: “Onze eigen woonst is onbewoonbaar verklaard”

Cedric en Anaïs met hun hond Jules.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER