Conner Rousseau stopt als parlementslid “om aan zichzelf te werken”: “Komende maanden ga ik verder als freelancer”

Voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau stopt als Vlaams parlementslid. Dat laat hij zelf op Instagram weten. Het is nog niet duidelijk of hij bij de verkiezingen van volgend jaar lijsttrekker zal zijn.

“Mijn lieve volgers, ik hoop dat het goed gaat met jullie. Na grondig nadenken neem ik vandaag een moeilijke beslissing. Ik stop als parlementslid”, schrijft Rousseau op Instagram. “Al van kinds af aan droomde ik ervan om ooit zelf aan politiek te doen. Om het leven mensen beter te maken. Om te strijden voor gelijke kansen voor elk kind. Om de ongelijkheid te verkleinen. Het was dan ook een hele eer om jullie te mogen vertegenwoordigen.”

“Maar die droom werd de laatste maanden een nachtmerrie. Kijk, ik ben niet perfect. Verre van. Maar ik heb altijd aan politiek gedaan om zaken te veranderen. Om bezig te zijn met de echte problemen van de mensen. Om hard te werken. In het algemeen belang. Met de beste bedoelingen. Echt waar.”

“Ik wil nog een keer sorry zeggen. Voor de lelijke fout die ik gemaakt heb. En ook sorry zeggen aan zij die ik teleurgesteld heb. Ik ben vooral kwaad op mezelf. Daarom ga ik de komende tijd aan mezelf werken. Om hier sterker uit te komen als mens. Maar dat wil ik niet doen op kosten van het parlement. Daar zou ik me niet goed bij voelen. Daarom deze keuze. Ik hoop dit nu achter mij te laten. En hoop dat iedereen dit kan doen.”

“Merci ik wil jullie allemaal bedanken. Jullie zijn meer dan ik ooit heb durven hopen. Heb veel geleerd. Van de getuigenissen, gesprekken, bezoeken en zelfs van de kritiek. Merci voor de liefde, steun en warmte die ik de afgelopen jaren van jullie gekregen heb. Die draag ik voor altijd met me mee.”

“Blijf Vooruit steunen. Er staan donkere tijden voor de deur. Enkel Vooruit kan voor licht zorgen. Voor hoop. Voor vooruitgang.”

“Maak de komende weken en maanden samen een vuist. Ze hebben genoeg op onze kap gezeten. Het is tijd om het terug over de problemen van de mensen te hebben. Over de zaken die er echt aan toe doen. En ik hoop dat mijn vertrek daarin kan helpen. Ik zal de komende maanden opdrachten uitvoeren als zelfstandige/freelancer. Op mijn eigen tempo.”

“Hou jullie goed. Ik ben jullie dankbaar. En zal altijd één van jullie blijven.”

(Lees verder onder de Instagrampost)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lijsttrekker?

Met die boodschap deelt Conner Rousseau mee dat hij stopt als Vlaams parlementslid. Rousseau besloot onlangs af te treden als voorzitter van Vooruit nadat hij in het oog van de storm terechtkwam na racistische en seksistische uitspraken die hij deed tijdens een avond op café in Sint-Niklaas. Hij werd opgevolgd door Melissa Depraetere, die tot voor kort fractieleider was in de Kamer.

De rol van Rousseau tijdens de verkiezingen van 2024 is nog onduidelijk. Het is niet zeker of hij nog kandidaat wil/zal zijn bij de verkiezingen. In november, nog voor zijn ontslag als voorzitter, maakte Vooruit bekend dat hij de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement zou trekken. Normaal gezien zou de partij daarover dit weekend beslissen op een provinciaal congres over de lijstvorming. Maar volgens de partijwoordvoerder heeft Oost-Vlaanderen op het partijbureau van maandag een uitstel gevraagd. Dat uitstel werd ook toegestaan. Een nieuwe datum is er voorlopig nog niet. De congressen in de andere provincies vinden wel plaats.

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen