BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ex-Vooruit-voorzitter Conner Rousseau stopt nu ook als Vlaams Parlementslid: "Droom werd een nachtmerrie”

UPDATEConner Rousseau stopt met onmiddellijke ingang als Vlaams Parlementslid. Dat heeft de ex-Vooruit-voorzitter bekendgemaakt op Instagram. “Ik ga de komende tijd aan mezelf werken, maar dat wil ik niet doen op kosten van het parlement”, klinkt het. Rousseau nam drie weken geleden al ontslag als partijvoorzitter na de ophef rond zijn racistische uitspraken. Het is onduidelijk of hij zal terugkeren naar de politiek. Het congres waarop beslist wordt of hij volgend jaar de lijst trekt in Oost-Vlaanderen is alvast uitgesteld.

241 reacties

  • leen hanssens

    5 maanden geleden
    Dat heeft hij zichzelf aangedaan.Geen compassie.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 maanden geleden
    Maar wel een nachtmerrie die hij zelf gecreëerd heeft .
  • Bart Vaes

    5 maanden geleden
    Dag Conner, ook al is jouw partijkleur een andere dan de mijne... Als mens en zelfs bepaalde politieke standpunten respecteer ik je zeer zeker. Ik hoop vooral dat je als mens, en privé, jezelf terug op de rails kan zetten! Laat de wereld maar even draaien... Zoek de ware liefde en wees gewoon jezelf, omring je met mensen die echt zijn en die van je houden zoals je bent. Je uitspraken waren fout, maar je daden zijn goed... Dus herbron, zoek en aanvaard jezelf en alles komt goed. Succes!
  • Kris Tyteca

    5 maanden geleden
    Geëngageerd, ja. Eigenlijk te weinig schijnheilig. Goed te praten, neen! Gekruisigd en afgerekend. Maar wat als alles uitkomt wat de politiek achter de schermen bekokstooft met voorbedachte rade?
  • François THIJS

    5 maanden geleden
    Slimme strategische zet. Hij gaat in behandeling bij een psycholoog. Die moet als een pastoor in de katholieke kerk zijn zieltje van alle zonden reinigen. En binnen afzienbare tijd komt 'le Conner nouveau est arrivé' terug op het politieke toneel, wars van alle seksistische en racistische zonden. De aard van het beestje kan je echter moeilijk veranderen. Maar Conner zal natuurlijk wel uitkijken om zich nog eens aan dezelfde steen te stoten. En de diehard socialisten zullen meer dan blij zijn.