Kyoma Cordaro en Eugenio Spiga in hun nagelnieuw restaurant Da Kygenio in het centrum van Genk.© Chris Nelis

Pas Geopend

Italiaans restaurant Da Kygenio opent in Genk: “Alles van ouders geleerd”

GENK -

Kyoma Cordaro (33) en Eugenio Spiga (38) geven in hun nagelnieuw restaurant Da Kygenio in het centrum van Genk de Italiaanse keuken een nieuwe dimensie. Vooral een brede waaier aan visgerechten is hun visitekaartje.

Chris Nelis

© cn

Tussen kapper Fix-Line en het Egyptisch restaurant Jeruzalem werden al heel wat cafés uitgebaat. Sinds 1 december hebben Kyoma Cordaro en haar partner Eugenio Spiga er de deuren van hun Italiaans restaurant Da Kygenio geopend. Eugenio heeft heel wat ervaring in de horeca. “Als pizzabakker, kok en zaalverantwoordelijke”, zegt Eugenio. “Koken heb ik van mijn ouders geleerd. De traditionele Italiaanse keuken met tal van verfijnde gerechten. Mijn vader was een van de beste pizzabakkers in heel de streek. Dat heb ik blijkbaar van hem overgenomen. De mensen die al zijn komen eten, zeggen dat we de beste pizza’s van Genk hebben. Maar dit is niet alleen een pizzeria, maar wel een restaurant met tal van specialiteiten.”

Truffelcrème

“We zijn een van de weinige Italiaanse restaurants met een volledige vismenu”, aldus Eugenio. “Ik zorg ervoor dat we altijd over verse vis beschikken. We gaan daarvoor om de twee dagen naar een visboer in Nederland. We bieden ook heel veel soorten vis aan. De gemixte schotels, maar ook gerechten met daarin bijvoorbeeld zeebaars, zwaardvis, zalm, kabeljauw, calamaris en noem maar op. Alle gerechten zijn op de Italiaanse manier klaargemaakt en met eerlijke producten uit Italië.”

© cn

“We bieden ook steaks aan”, gaat Kyoma verder. “Ook op dat vlak hebben onze klanten heel veel keuze. En dan hebben we het nog niet gehad over onze pasta’s. Specialiteiten? Met truffelcrème bijvoorbeeld, met Italiaanse venkelworst of met paddenstoelen.”

Da Kygenio ligt in de Schietboomstraat 26 en is geopend van woensdag tot en met zondag van 9 tot 14 uur en van 18 tot 22 uur. Meer info iop facebook onder Da Kygenio.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer