Ensemble van Grace Kelly of de tutu van Sarah Jessica Parker aan de haak slaan? Voor enkele (tien)duizenden euro’s kan het

Wie graag een iconisch kledingstuk van een even iconische celebrity of royalty in de garderobe wil, kan vanaf maandag 11 december klaarzitten aan het scherm om een bod te doen op de jurk van prinses Diana, de deux-pièces van Grace Kelly of de tutu van Sarah Jessica Parker in ‘Sex and the City’. Maar daarvoor moet je diep in de buidel tasten.

debn

Het is niet alledaags om een kledingstuk van een celebrity in je kledingkast te hebben, maar mits een kleine financiële inspanning zou het toch maar eens lukken. Op de online veilingsite Julien’s Auctions kan je vanaf maandag 11 december een bod doen op de UnStoppable: Signature Styles of Iconic Women in Fashion. Gaande van een witte leren jas van Lady Gaga en een minidress van Kim Kardashian tot een jurk van prinses Diana.

Om meteen met de deur in huis te vallen: voor die laatste ga je de portefeuille fameus moeten opentrekken. De verwachte verkoopprijs van de Catherine Walker, de favoriete designer van Lady Di, ligt tussen de 100.000 en 200.000 dollar. Ook een groen ensemble van Grace Kelly, dat de prinses van Monaco droeg tijdens een bezoek aan het Witte Huis met haar echtgenoot in 1961, wordt tussen de 60.000 en 80.000 dollar geschat.

(Lees verder onder de foto’s)

De cocktaildress van prinses Diana.© Julien’s Auctions

De deux-pièces die Grace Kelly droeg in 1961, ontworpen door Givenchy.© Julien’s Auctions

Het stuk dat veel meer zal opbrengen dan dat het gekost heeft, is de tutu die Sarah Jessica Parker droeg in de intro van Sex and the City. De bekende costumière Patricia Field kocht het voor amper 5 dollar toen ze aan het shoppen was in de Amerikaanse stad New York, nu wordt het geschat tussen de 8.000 en 12.000 dollar. Ook de bekende krantenjurk uit het derde seizoen van John Galliano wordt op die prijzen geschat. Het kleed dat actrice Audrey Hepburn droeg op de doop van haar zoon Luca in 1970, kan tussen de 10.000 en 20.000 dollar van jou zijn.

(Lees verder onder de foto’s)

De beroemde tutu van Sarah Jessica Parker in ‘Sex and the City’.© Julien’s Auctions

De krantenjurk uit ‘Sex and the City’.© Julien’s Auctions

Het kleed van Audrey Hepburn uit 1970.© Julien’s Auctions

Daarnaast kan je onder meer ook bieden op een minidress van Kim Kardashian, ontworpen door Tadashi Shoji, een champagnekleurig avondkleed van Paris Hilton van Luis Verdad en een goudkleurige Burberry-jas van Whitney Houston.

De veiling opent maandag 11 december en eindigt een maand later op 11 januari.

De minidress van Kim Kardashian, de champagnekleurige avondjurk van Paris Hilton en de gouden jas van Whitney Houston.© Julien’s Auctions

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER