Interim-coach Joseph Akpala over ontslag Glen De Boeck bij KV Kortrijk: “We hoorden elkaar nog tot laat op de avond”

Er kan veel gezegd worden van KV Kortrijk, maar saai is het allesbehalve. Zonder Glen De Boeck dreigt dat nu wel weer anders te worden. Interim-coach Joseph Akpala (37) wil vrijdag tegen Westerlo voor een schokeffect zorgen, net als tegen Cercle Brugge.

Koen Verdruye Jonas Withouck

“Het was een moeilijke week, emotioneel is dat niet gemakkelijk, maar de groep maakte dit al eens mee en kan daar wel mee omgaan”, vertelde Joseph Akpala op zijn persconferentie voor de kelderkraker van vrijdagavond tegen Westerlo. “Dat is nu eenmaal voetbal. Ze zijn in staat om de knop nu om te draaien.”

© Foto Kurt

Over Glen De Boeck zei Akpala nog het volgende. “Na zijn ontslag (woensdag, red.) had ik nog veel contact met Glen. We stuurden nog tot laat op de avond berichten. Maar vandaag (donderdag, red.) had ik daar geen tijd meer voor, de match telt nu.”

Het is nu de tweede keer dit seizoen dat Akpala als interim-coach aan de slag gaat. Op 29 september tegen Cercle Brugge leverde dat succes op: meteen een zege (2-1). Glen De Boeck was toen wel al aangesteld als coach, maar zat nog niet op de bank omdat er te weinig tijd was. “Ik weet wat er mij te wachten staat”, zegt Akpala nu.

De Boeck volgde de match tegen Cercle Brugge eind september nog in de tribune. Hij deed wel de wedstrijdvoorbereiding mee.© BELGA

T1 tot de winterstop?

“Of ik ook T1 blijf tot de winterstop? Daar heb ik geen garanties over, neen. Er was ook geen tijd voor om het daarover te hebben want ik moest meteen met de spelersgroep aan de slag om deze belangrijke wedstrijd (tegen Westerlo, red.) voor te bereiden. Het gaat hier nu niet om mij maar om de ploeg en de club. Ik heb niet het gevoel dat ik nu mijn kans moet grijpen als T1, dat houdt mij niet bezig.”

Bij KV Kortrijk is iedereen fit voor de degradatietopper, behalve rechtsback Ryan Alebiosu. Akpala gaf ook nog aan dat hij de beslissing van De Boeck om Abdelkahar Kadri de kapiteinsband af te nemen niet terugdraait. “Hij is een belangrijke speler voor ons, we steunen hem, maar hij wordt niet opnieuw de kapitein. Dat is nu Joao Silva en dat blijft zo.”

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer