© rr

“Daders home invasion Zoersel moeten brute kracht hebben gebruikt”

De gangsters die zakenman Jerry Coeman (60) uit Zoersel tijdens een brutale home invasion om het leven brachten, zijn nog steeds voortvluchtig. De nabestaanden zijn na de roofmoord geschokt over het buitensporige geweld dat werd gebruikt. “Zo’n brutale dood heeft Jerry niet verdiend.”

Jonathan Bernaerts,

Woensdagavond drongen gewapende en gemaskerde mannen via de veranda binnen in de villa van zakenman Jerry Coeman (60) in Kievitheide in Zoersel. De zestiger, die televisie aan het kijken was, wilde zich vermoedelijk niet zomaar gewonnen geven en er ontstond een hevige schermutseling. Omdat later op de begane grond een opvallend bloedspoor werd gevonden, wordt vermoed dat een van de daders daarbij gewond is geraakt. Uiteindelijk werd Jerry aan handen en voeten gekneveld. Op zijn gezicht brachten de overvallers duct tape aan.

Ondertussen gingen twee verdachten naar Jerry’s slaapkamer waar zijn vriendin lag te slapen. De vrouw kreeg een pistool tegen haar slaap en werd bevolen om zich koest te houden. De daders vluchtten uiteindelijk weg met Jerry’s Rolex, zijn halsketting en een juwelenkistje.

Jerry’s vriendin kon uiteindelijk alarm slaan. In afwachting van de komst van de politie ontfermde ze zich over Jerry, die in de woonkamer roerloos tussen zetel en de salontafel lag. De man was van zijn kin tot aan zijn ogen met tape vastgebonden. “De tape was zeer strak aangebracht”, zegt een bron. “De daders moeten brute kracht gebruikt hebben. Bij het losknippen van de tape moest men heel erg oppassen dat Jerry niet in het gezicht werd verwond.”

Voor Jerry kwam alle hulp te laat: hij stierf een verstikkingsdood.

Speurders van de federale gerechtelijke politie werken nu de klok rond in de zoektocht naar de brutale gangsters. Vriendin M. werd gisterenmiddag bij de politie verwacht om haar versie van de feiten te geven. Speurders onderzoeken ook of er een link bestaat met de home invasion van eind maart in Schelle, waarbij een zakenman, zijn vriendin en hun baby werden geviseerd. Er zou immers, net als in Schelle, sprake zijn van één uiterst agressieve overvaller, en een andere verdachte die zich iets rustiger gedroeg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER