Rijverbod gevorderd voor dodelijk ongeval met fietsster

© atb

In de Leuvense politierechtbank is vrijdag drie maanden rijverbod gevorderd voor een dodelijk ongeval, waarbij Agnes Lambrechts om het leven kwam.

atb

De 45-jarige Agnes Lambrechts uit Leuven overleed op 16 maart 2016 aan de gevolgen van het verkeersongeval op de Rennessingel. Lambrechts werd op haar fiets achteraan aangereden door een bestelwagen, bestuurd door een toen 66-jarige man uit Leuven. De vrouw werd met een hersentrauma en een gebroken bekken afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze even later overleed.

Het was het tweede dodelijke ongeval in drie jaar op het kruispunt van de Rennessingel en de Brusselsesteenweg. In 2012 kwam ook de 21-jarige fietser Joeri Graulus om het leven, nadat hij gegrepen werd door een voertuig.

Onopzettelijke doodslag

Vrijdag zat P.J. in het beklaagdenbankje van de politierechtbank op verdenking van onopzettelijke doodslag op Lambrechts en enkele verkeersinbreuken. Bij monde van zijn advocaat betwistte de Leuvenaar zijn aansprakelijkheid niet. Hij riskeert drie maanden rijverbod, drie maanden cel met uitstel en 1.200 euro boete. Ook moet hij mogelijk zijn vier examens hernemen. Er waren geen burgerlijke partijen in deze zaak.

Het kruispunt heeft de afgelopen jaren een verkeersonveilige reputatie opgebouwd. In het door de Vlaamse overheid gepresenteerde fietsbeleidsplan is een investering voorzien om de omgeving verkeersveiliger te maken maar de uitvoering zal nog een tijd op zich laten wachten.

Vonnis op 2 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen