© Maarten De Bouw

Grootste Euromillions-jackpot ooit veroorzaakt stormloop in ‘gelukswinkel’: “We willen het recordaantal deelnames verbreken”

Olmen -

In het ‘miljonairsdorp’ Olmen (Balen) is de spanning te snijden. Vrijdagavond valt mogelijk de hoogste jackpot ooit bij Euromillions: 240 miljoen euro. En dat veroorzaakt een stormloop bij de Olmense dagbladhandel De Pershoek, waar één jaar geleden de jackpot van 142 miljoen euro viel. “Veel mensen geloven dat we de jackpot opnieuw zullen winnen”, zegt uitbater Wim Van Broekhoven.

Stef Geeraerts

Vorig jaar werd het leven van 165 Olmenaren een stuk aangenamer nadat ze op 6 december elk zo’n 900.000 euro hadden gewonnen. Vrijdagavond organiseert de Nationale Loterij een nieuwe trekking met de grootste jackpot ooit van 240 miljoen euro.

LEES OOK. Ze wonnen bijna 900.000 euro met miljoenenjackpot, twee maanden later was het weer prijs: “Zo’n bedrag leek dan maar peanuts”

In Olmen wacht iedereen in spanning af of de groepspot ook een tweede keer bij dagbladhandel De Pershoek zal vallen. “Veel mensen geloven erin dat we de jackpot weer zullen winnen en komen hier opnieuw deelnemen”, glundert uitbater Wim Van Broekhoven. “Vorige week vrijdag hadden we een recordaantal van 2.000 deelnemers. Ik ben ervan overtuigd dat dit aantal nog zal stijgen en dat we deze week het record breken.”

Gelukswinkel

Wanneer wij op donderdag bij de dagbladhandel binnenlopen, staat er een rij tot buiten aan te schuiven. De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat er een kans bestaat dat ze een deel van de jackpot winnen. “De Pershoek in Olmen is voor mij de gelukswinkel”, zegt Marleen, die al langer klant is. “Dat het de grootste jackpot ooit is, speelt zeker mee in mijn beslissing om nog eens deel te nemen.” De teller bij De Pershoek staat voorlopig iets boven de 1.000 deelnemers. (Lees verder onder de foto)

Het is aanschuiven geblazen in De Pershoek om in te schrijven voor Euromillions.© Stef Geeraerts

Nu het bedrag historisch hoog is, zorgt dat overal wel voor een toename van het aantal deelnames. “Het bedrag van 240 miljoen is zo astronomisch groot dat het veel mensen aanspreekt, waardoor iedereen wil deelnemen”, zegt Joke Vermoere van de Nationale Loterij. “Als de jackpot niet gewonnen wordt, komen mensen in een soort cyclus terecht, waardoor ze opnieuw willen deelnemen. We zien in onze cijfers vooral het effect van de groepspotten omdat die je kansen verhogen doordat er veel combinaties mogelijk zijn.”

LEES OOK. Olmens koppel won vorig jaar 866.043 euro met EuroMillions: “Na 24 jaar pech heeft dat ons leven beter gemaakt”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer