Hij stopt als Vlaams Parlementslid, maar gaat Conner Rousseau nog voor burgemeesterssjerp? “Eind dit jaar nemen we definitief besluit”

Voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en de lokale partijafdeling in Sint-Niklaas hakken eind dit jaar nog de knoop door over het lijsttrekkersschap van hun kopman bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Volgens voorzitter Annemie Wauman trekt Rousseau nu richting het buitenland om daarna samen met de partij een definitief besluit te nemen.

Yannick Joos

Doet Conner Rousseau in oktober volgend jaar een gooi naar de burgemeesterssjerp in zijn thuishaven Sint-Niklaas? Die hamvraag wil de lokale socialistische partij eind dit jaar beantwoord zien. Met een Instagrampost kondigde de voormalige partijvoorzitter donderdagochtend aan dat hij stopt als Vlaams Parlementslid. En zo stelt zich opnieuw de vraag of hij straks bij de gemeenteraadsverkiezingen al dan niet bovenaan de kieslijst zal verschijnen in zijn eigen stad.

LEES OOK. Conner Rousseau stopt als parlementslid: “Ik ga aan mezelf werken, om hier sterker uit te komen”

“We willen eind dit jaar nog duidelijkheid over wie onze lijsttrekker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen zal worden”, zegt voorzitter Annemie Wauman. “Conner trekt nog een tijdje naar het buitenland om te bezinnen, waarna we binnenkort opnieuw rond de tafel gaan zitten om de definitieve knoop door te hakken.”

“De afgelopen weken waren niet evident, maar onze leden blijven Conner voor de volle honderd procent steunen”, geeft Wauman mee. “Binnen de partij merk ik ook veel gedrevenheid om de goede flow die we de afgelopen jaren hebben gecreëerd opnieuw verder te zetten en te blijven bouwen op wat er al staat.”

“Geen vergiftigd geschenk”

Over een mogelijke opvolger wil Wauman ook nog niet te veel speculeren. “Conner was en is nog steeds een belangrijk figuur in onze lokale partij. Ik heb al nagedacht over alternatieve mogelijkheden en personen die de lijst zouden kunnen trekken, maar ik wil die pistes pas concreet gaan bekijken op het moment dat er een definitieve beslissing is gevallen. De plaats van Conner innemen, zal geen eenvoudige opdracht zijn. Maar net door het werk van de afgelopen jaren zou dat in ieder geval geen vergiftigd geschenk zijn. In de tussentijd focussen we ons verder op de lijstvorming, want er moeten ook nog een veertigtal andere plaatsen op de lijst worden ingevuld. Ook van een mogelijke politieke comeback van oud-burgemeester Christel Geerts (tevens moeder van Rousseau, red.) is momenteel geen sprake”, besluit Wauman.

LEES OOK. Emine Gül Isçi volgt Rousseau op: “Echte kansen voor elke jongere, die strijd ga ik nu voeren in Vlaams Parlement”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners