© ATV

Spilfiguur in zaak-Pichal blijft langer in de gevangenis: “Kan dit enkel betreuren”

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag de aanhouding van acteur Reuben D.B. (34) bevestigd. De spilfiguur in de zaak-Pichal rond bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik blijft in de gevangenis. Hij gaat in beroep tegen die beslissing.

Sam Reyntjens

LEES OOK. Hoe een Antwerpse acteur ontmaskerd werd en zo ook Sven Pichal ten val bracht

Acteur Reuben D.B. verscheen donderdagmiddag voor de raadkamer in Antwerpen. Hij zit sinds augustus in de cel als verdachte van het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik. De raadkamer verlengde zijn aanhouding, bevestigt zijn advocaat Issabel De Fré.

“Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik deze beslissing enkel kan betreuren”, reageert De Fré. “Er stonden specialisten klaar die zich bereid hadden verklaard hem te begeleiden in het therapeutische traject. De mogelijkheid om zich te laten begeleiden werd mijn cliënt nogmaals geweigerd.” De Fré zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer, de zaak zal dus binnen twee weken behandeld worden door de Kamer van Inbeschuldigingstelling.

De advocate had donderdagmiddag gevraagd om D.B. vrij te laten onder voorwaarden. Volgens de verdediging werd een plek gevonden om hem residentieel te laten opnemen. “Dat kan voorlopig alleen in het buitenland, met rapportage aan justitie in België en met de mogelijkheid tot aansluitende opvolging en verderzetting in België.”

Volgens De Fré is haar cliënt behandelbaar en zou een behandeling de kans op recidive aanzienlijk verlagen. “Hoogstwaarschijnlijk zou de kans op recidive zelfs ondergraven worden. Behandeling zou dus een preventieve werking kennen”, zegt de advocate.

D.B. was de eerste die aangehouden werd in het onderzoek waarin nadien ook radiopresentator Sven Pichal en productiemedewerker Benoit D. opgepakt en aangehouden werden. Pichal en D. mochten vorige maand de gevangenis verlaten met een enkelband.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen