Gecrasht met zwangere vrouw naast zich: “Plots gaf hij gas bij”

© gsd

Een zwangere vrouw en haar gezin uit Torhout beleefden vrijdagochtend de schrik van hun leven bij een ongeval op de E403 in Lichtervelde. Bij wegenwerken werd hun wagen gegrepen door een vrachtwagen. “Gelukkig is de baby in orde”, zegt haar man.

Geoffrey Sabbe, Tim Lescrauwaet, Arne Franck

Het ongeval op de E403 in Lichtervelde, ter hoogte van de brug van de Zwevezelestraat, gebeurde kort nadat er dringende herstellingen waren begonnen op de autosnelweg. Op de rechterrijstrook was een wegverzakking en die moest meteen worden gedicht.

Wegenwerkers van de firma Tibergyn uit Gullegem en Orfys uit Deinze stelden er iets voor 9 uur een mobiele werf op. Signalisatiewagens zorgden voor de veiligheid van de arbeiders zorgen. De karwei was bijna geklaard toen het om 10.30 uur toch misliep.

“Toen ik aan de werken kwam, stak ik mijn richtingaanwijzers aan om in te voegen naar de andere rijstrook”, vertelt Guy Robaey, die met zijn vier maanden zwangere vriendin Stefanie Hoverbeke en hun 14 maanden oud dochtertje onderweg was. “Een vrachtwagen die achter mij reed, had dat al gedaan. Het leek alsof hij wat plaats liet om mij voor te laten, maar plots gaf hij gas bij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen