Proces diepvriesmoord moet worden overgedaan omdat parket in beroep gaat

© Foto Kurt

Het proces van de diepvriesmoord moet volledig worden overgedaan. Het parket van Kortrijk tekende beroep aan. Daarmee ligt het lot van de vrouw die haar man vermoordde en het lichaam een jaar lang verborg in de diepvries bij het hof van beroep.

Evelien Vantomme

Een effectieve celstraf van 21 jaar. Dat was de straf die de drie beroepsrechters van de correctionele rechtbank in Kortrijk de 42-jarige Isabel Duthoit uit Roeselare oplegden voor de moord op haar echtgenoot Jaap Van den Blink (59). De drugsverslaafde Olaf Philippaerts die haar hielp haar man te wurgen en te verbergen, kreeg vijftien jaar celstraf.

Beiden konden leven met de straf en hun advocaten tekenden geen beroep aan. Het parket heeft dat nu wel gedaan. De rechters gaven aan Duthoit zes jaar celstraf minder dan het parket vorderde en voor Philippaerts was 24 jaar gevraagd, een verschil van negen jaar dus.

Doordat het parket in beroep gaat, moet het proces van de zogenaamde diepvriesmoord volledig worden overgedaan voor het hof van beroep in Gent. “In eerste instantie was mijn cliënte ontgoocheld, want nu moet ze weer maanden in onzekerheid leven. Het is bovendien niet evident om nog eens opnieuw een proces te moeten meemaken. Maar toch hopen we dat het een kans is op een beter proces en een mildere straf”, zegt haar advocaat Tom Noyez.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen