Dochters verongelukte motorrijders: “Aan alle motards: kom naar begrafenis”

© rr

De nabestaanden van het koppel motorrijders uit Jabbeke dat afgelopen weekend om het leven kwam, doet een emotionele oproep. Ze willen zo veel mogelijk motards op de uitvaart van hun ouders. “Zo wilden ze het zelf”, zeggen hun dochters.

Tim Lescrauwaet

“Aan alle motorrijders, kom alstublieft massaal naar de begrafenis van mijn ouders.” Belle en Carmen van Praet uit Lissewege en Eernegem hopen om de laatste wens van hun overleden ouders woensdag nog in te willigen. “Mama had ooit gezegd dat ze - als er ooit iets zou gebeuren - graag naar haar laatste rustplaats begeleid zou worden door een stoet motorfietsen. Ik hoop dat we haar dat woensdag nog zullen kunnen geven.”

Werner van Praet (56) en Jacqueline Vanhessche (61) uit Jabbeke kwamen zondag om het leven bij een ongeval in Elverdinge. De twee waren er met de motor op uit getrokken toen het in een bocht misliep. Werner verloor de controle over het stuur en ze belandden met hun motor in de gracht. Vermoedelijk raakten ze gekneld tussen de motorfiets en de gracht. Ze overleefden het ongeval allebei niet.

De nabestaanden proberen zich te troosten met het idee dat het koppel ging terwijl ze hun voornaamste hobby aan het uitoefenen waren. “Het waren motards in hart en nieren”, zegt dochter Belle. “Mooi weer was voor hen altijd ‘motorweer’. De winter was voor hen een ramp, want dan konden ze niet met de motor gaan rijden. ‘Samen uit, samen thuis’ was zo'n beetje hun motto. Nu zijn ze samen heengegaan ook. Terwijl ze hun grootste passie beoefenden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen