© USA TODAY Sports via Reuters Con

Amper 19 jaar, maar ze verdiende 21 miljoen euro in 2023: Coco Gauff best betaalde sportvrouw

De Amerikaanse Coco Gauff is volgens het Amerikaanse sportmediabedrijf Sportico de best betaalde atlete van 2023, zo bericht de officiële WTA-website. De 19-jarige tennisster, nummer 3 op de wereldranglijst van het vrouwentennis, verdiende naar schatting 22,7 miljoen dollar (21 miljoen euro). Haar successen op het tennisveld, waaronder winst op de US Open, leverden haar 6,7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) op. De overige 16 miljoen dollar (14,8 miljoen euro) kwam van reclamecontracten.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Een andere tennisspeelster, de Poolse nummer 1 van de wereld Iga Swiatek, staat op de tweede plaats met een inkomen van 21,9 miljoen dollar (20,3 miljoen euro). Verrassender is de derde plaats van de Chinees-Amerikaanse freestyleskiester Eileen Gu, die op haar bankrekening 20 miljoen dollar (18,5 miljoen euro) mocht bijschrijven.

Tennissters bezetten de volgende vijf plaatsen, met in deze volgorde Emma Raducanu, Naomi Osaka, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina en Jessica Pegula.

Het recordbedrag dat een sportster in één jaar verdiende, is nog steeds dat van de Japanse Naomi Osaka met zo’n 55,2 miljoen dollar (51 miljoen euro) in 2021.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer