Verpleegster Veronique (36) werd met meer dan 200 messteken gedood

Verpleegster Veronique Nobus (36) is met meer dan 200 messteken om het leven gebracht door haar ex-vriend Jürgen M (41). Dat is gebleken tijdens de autopsie door een wetsdokter. Het nieuws deed deze week de ronde onder de vrienden van de betreurde verpleegster, en werd aan onze redactie bevestigd.

Bron: Eigen berichtgeving

Veronique Nobus had al meer dan een jaar geleden haar relatie met Jürgen M. verbroken, maar hij kon de breuk niet verkroppen. Zondagavond wachtte hij haar op aan het stadion van Club Brugge, waar de vrouw de wedstrijd tegen Standard wilde bijwonen. Later die avond dook hij om middernacht opnieuw op aan haar appartement in Heist. Buren zagen hoe de twee ruzie maakten op straat. Rond 2 uur ’s nachts hoorden ze luid lawaai.

Na de moord zou Jürgen M. naar zijn broer gebeld hebben, die op zijn beurt de hulpdiensten waarschuwde. Jürgen M is dinsdag door de onderzoeksrechter aangehouden, en verschijnt vrijdag voor de Brugse raadkamer.

Waar de ruzie over ging, is niet duidelijk, maar het gebruikte geweld getuigt volgens deskundigen over veel opgekropte woede bij Jürgen M.

LEES OOK. Getuige: “Weken voor de moord op Veronique (36) was Jürgen M. op zoek naar een vuurwapen”

LEES OOK. “Ze was een superlieve. Ze is alleen de verkeerde man tegengekomen”: nabestaanden zwaar aangeslagen na moord op Veronique

 (mkm, cel, jve)

© Simon Mouton

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER