Vermeende Hamasstrijders zitten in hun onderbroek op straat na hun overgave.
Volledig scherm
Vermeende Hamasstrijders zitten in hun onderbroek op straat na hun overgave. © Twitter

Terroristen of gewone burgers? Israëlische media tonen beelden van Palestijnse gevangenen in Gaza

UpdateTientallen Hamasstrijders hebben zich overgegeven aan het Israëlisch leger in het noorden van Gaza, zo zou althans blijken uit beelden die rondgaan op sociale media. Volgens het Israëlische leger gaat het om “terroristen die zich hebben overgegeven”, maar dat kon niet onafhankelijk worden geverifieerd. Verschillende bronnen melden dat ze onder de gevangenen ook een journalist, een VN-medewerker, een schooldirecteur en andere burgers herkennen.

41 reacties

  • Marianne Van den Lemmer

    5 maanden geleden
    Ook 'normale' Palestijnen doen mee met Hamas. Dus geen probleem voor mij : zet die medewerkers maar in hun onderbroek.
  • bart vansteenkiste

    5 maanden geleden
    ik was ex para van 1986-1988 in het belgisch leger en nog 1 jaar bij de commando howisters in soest , en eerste wat u leert is alles wat rond loopt in oorlogs gebied is een vijand , en zeker daar in de gazastrook. zelfs in mijn tijd toen het ijzeren gordijn nog recht stond , hadden we ook les van de kgb en russen die zouden in westen komen , het eerste wat u leert is schieten op alles wat geen westerling was of geen duits nummerplaat had zoals russen. dit was een leerstof die iedereen wel kent.
  • Sam Bedfort

    5 maanden geleden
    Israël beschouwd iedereen die na hun aanmanen niet naar het zuiden verhuisd is, als terrorist, of als aanhanger van Hamas, ook al zijn het gewone burgers die hun huis liever niet verlaten. Dat geeft hen carte blanche om zo goed als iedereen te arresteren of te doden.
  • Kristine Delacourt

    5 maanden geleden
    Hoe zie je het verschil tussen een Hamas terrorist en een gewone burger? Het probleem is dat veel burgers met Hamas sympathiseren.
  • Johan Snauwaert

    5 maanden geleden
    hamasstrijders of gewone palestijnen je zet geen mensen halfnaakt op de grond een beetje respect mag toch nog