Vijf mannen tussen 18 en 29 jaar aangehouden op verdenking van verschillende diefstallen in Leuven en Landen.© ROBtv

Vijf personen aangehouden op verdenking van verschillende diefstallen

Landen/Leuven -

Het parket van Leuven heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar vijf personen die ervan verdacht worden verschillende diefstallen te hebben gepleegd in onze regio.

De politie Getevallei kon op woensdag 29 november drie verdachten van verschillende diefstallen arresteren in Landen. De drie verdachten, twee mannen van 18 en één man van 21 jaar, hadden op 29 november in winkelketen Carrefour in de Attenhovenstraat verschillende producten gestolen. De drie verdachten werden gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat.

Ondertussen werd er melding gemaakt van een diefstal uit een voertuig in de Maarstraat in Landen, waarbij een zonnebril en cash geld werden ontvreemd. In de rugzak van een van verdachten werd de gestolen zonnebril teruggevonden, alsook de gestolen voorwerpen uit de Carrefour. Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor gewone diefstallen, diefstal met braak en vereniging van misdadigers. De drie verdachten werden op 30 november voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

Onderlinge banden

De politie van Leuven arresteerde op donderdag 30 november bijkomend twee personen, een 29-jarige en een 20-jarige man, die in aanmerking kwamen voor meerdere feiten van diefstallen in Leuven. Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor bendevorming, heling en diefstallen. De twee verdachten werden op 2 december voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Uit verder onderzoek kwamen ernstige aanwijzingen naar voor dat de vijf verdachten elkaar kennen, samen verblijven en zich onderling organiseren om feiten van diefstallen te plegen. De vijf verdachten verschenen op 5 december voor de raadkamer, waar hun aanhouding werd bevestigd. Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter. (VDT)

Aangeboden door onze partners