Zo groot is de kans dat je vanavond de recordjackpot van 240 miljoen euro wint met EuroMillions

Wint vanavond een Belg het hoogste bedrag ooit met EuroMillions? Wie vijf correcte nummers en de twee juiste sterren aanduidt, sleept maar liefst 240 miljoen euro in de wacht. “En in tegenstelling tot wat men wel eens zegt, sluit geluk in de liefde geluk in het spel niet uit”, luidt het bij de Nationale Loterij.

Wim Verhaert

240.000.000: het is een bedrag dat doet duizelen. Nog nooit eerder kon een Belg zo veel winnen met een lotje van EuroMillions. Het is alweer van 11 oktober 2016 geleden dat een straatveger uit Schaarbeek aan de haal ging met meer dan 168 miljoen euro, de grootste winst ooit in ons land. En iets meer dan een jaar geleden, op 6 december 2022, hadden 165 mensen in Olmen samengelegd, waarna ze een pot van 142 miljoen euro wonnen, wat hen ruim 866.000 euro per deelnemer opleverde. “Stel je voor dat dat vanavond opnieuw gebeurt in België, en die jackpot opnieuw verdeeld wordt over een groep winnaars, dan kan je toch wel zeggen dat we een bijzonder gelukslandje zijn”, zegt woordvoerster Joke Vermoere van de Nationale Loterij.

Toch is de kans eerder gering dat jij de 5 nummers kiest die vanavond getrokken worden én de 2 juiste sterren aankruist: 1 op 139.838.160, berekende Rudi Penne, hoogleraar wiskunde aan de Universiteit Antwerpen. “De kans dat je omkomt bij een natuurramp is zes keer groter dan dat je EuroMillions wint”, klinkt het ontnuchterend.

Anderhalf miljoen deelnames

Dat houdt ons blijkbaar niet tegen om een gokje te wagen, dergelijke hoge bedragen lokken immers veel extra occasionele spelers. “Vorige week vrijdag, bij de lancering van de uitzonderlijke jackpot van EuroMillions, werden bijna anderhalf miljoen deelnames geregistreerd in België, met een gemiddelde inzet van 9 euro”, zegt Joke Vermoere. “Vandaag verwachten we dat ongeveer evenveel lotjes verkocht worden.”

Als vanavond niemand het recordbedrag wint, zal de jackpot niet verder stijgen en wordt het geld overgedragen naar de trekking van volgende week dinsdag. “Het bedrag is deze cyclus geplafonneerd op 240 miljoen euro”, luidt het bij de Nationale Loterij. “Pas nadat deze jackpot van 240 miljoen wordt uitgekeerd, kan het bedrag een volgende keer aandikken tot 250 miljoen euro.”

“Geluk in de liefde en in het spel kunnen perfect hand in hand gaan. Dat zien we ook bij onze winnaars, zij blijven ook na winst vaak gelukkige koppels die samen genieten van al het moois in het leven”

Joke Vermoere

Nationale Loterij

Rituelen

Of ze nog een ultieme tip heeft om de jackpot weg te kapen? “Sommige mensen hebben allerlei rituelen om het geluk aan hun kant te krijgen”, lacht Vermoere. “Er kunnen toevallig mooie dingen gebeuren in het leven, maar dan moet je er wél voor openstaan. Zo kan je plots de vrouw of man van jouw leven tegenkomen, of toevallig de juiste combinatie hebben om de jackpot van EuroMillions binnen te halen. En in tegenstelling tot wat men weleens zegt, kunnen geluk in de liefde en in het spel perfect hand in hand gaan. Dat zien we ook bij onze winnaars, zij blijven ook na winst vaak gelukkige koppels die samen genieten van al het moois in het leven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer