De N-VA-medewerker zou een cd hebben gekocht met liederen die gezongen werden bij de Sturmabteilung SA, een knokploeg van Adolf Hitler.
Volledig scherm
De N-VA-medewerker zou een cd hebben gekocht met liederen die gezongen werden bij de Sturmabteilung SA, een knokploeg van Adolf Hitler. © BART DEWAELE / Photo News

N-VA-medewerker koopt nazi-muziek op controversiële webshop: partij plant “zeer ernstig gesprek”

De N-VA-Kamerfractie plant een “zeer ernstig gesprek” met een medewerker die er door nieuwssite Apache van wordt beticht een cd met naziliederen te hebben besteld op een controversiële Zweedse webshop. “De bewegingen achter de bewuste webshop stroken geenszins met de filosofie en identiteit van onze partij”, klinkt het.

13 reacties

  • hans voet

    5 maanden geleden
    Gaan we nu wetten maken, welke muziek je graag mag horen? En welke niet? Misschien meteen ook wat je mooi mag/moet vinden? Wat je lekker mag/moet vinden? Zijn dit de grote problemen? Zijn we terug op het goede spoor als we spijkers op laag water zoeken?
  • Ludo Van Damme

    5 maanden geleden
    N-Va toont weeral haar ware gelaat, ze zien de splinter in andermans oog, maar de balk niet in eigen oog.
  • pierre samaey

    5 maanden geleden
    Peter De Roover altijd klaar om bij de minste mistap bij andere partijen te staan roepen in de media en te veroordelen. Nu is het stil aan de overkant. Wett
  • Raymond Van Dooren

    5 maanden geleden
    Als er “hobby” Nazi simpathisant voor een politieke partij werkt, dan moet die partij de persoon per direct op staande voet eruit knikkeren. Ongeacht die persoon daar nu geld aan verdiend of niet. Er zoveel “niet meer van deze tijd” maar Nazi zaken verheerlijken of verhandelen kan gewoon niet afgedaan worden met een serieus gesprek. Het is gewoon persoonlijke verheerlijking van een anti semitische gedachtegoed. Iets waar de politiek toch zo op tegen is. Of laten ze nu echt hun sluier vallen.
  • Patrick Huwel

    5 maanden geleden
    En wat gaan ze zeggen. Een wijsvingertje en de woorden" je mag dat niet meer doen vriend". Daarna gaan ze samen een pintje pakken.