© REUTERS

Kevin De Bruyne op WK voor clubs? Pep Guardiola tempert verwachtingen: “Hij loopt al op het veld, maar trainde nog niet mee”

Manchester City mist Kevin De Bruyne, maar de Rode Duivel lijkt nog niet meteen klaar voor een comeback. Vrijdagmiddag gaf coach Pep Guardiola nog eens een update over de revalidatie van onze landgenoot.

Jonas Withouck

De Bruyne ligt al sinds 11 augustus in de lappenmand. Tijdens de openingsmatch van de Premier League tegen Burnley raakte hij (opnieuw) zwaar geblesseerd aan de hamstrings. Hij onderging eind augustus een onvermijdelijke operatie en werkt sindsdien aan zijn terugkeer, maar dat sleept al een tijdje aan. Eerst werd een onbeschikbaarheid van drie à vier maanden gevreesd, straks zullen het er vijf zijn.

© EPA-EFE

“Hij is begonnen met lopen op het veld, maar heeft nog geen enkele keer met de groep getraind”, zei Pep Guardiola vrijdagmiddag op zijn persconferentie. Nochtans was er onlangs hoopgevend nieuws aangezien De Bruyne opgenomen is op de spelerslijst voor het WK voor clubs, dat op 19 december begint. “Het WK voor clubs komt misschien iets te vroeg, maar ik weet het niet”, laat Guardiola niet in zijn kaarten kijken. “We zetten alleszins geen druk, we gaan niets overhaasten en wachten gewoon tot hij helemaal terug is.” Alles lijkt erop dat KDB pas na Nieuwjaar zijn comeback gaat maken.

Wat met Doku?

Komende zondag speelt Manchester City op het veld van Luton Town. Na de slappe 3 op 12 moet City echt wel nog eens winnen. Het is nog niet duidelijk of Jérémy Doku weer fit is na de lichte blessure die hij vorig weekend tegen Tottenham opliep. Afgelopen woensdag raakte Doku niet fit voor de match tegen Aston Villa.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer