President Vladimir Poetin.
Volledig scherm
President Vladimir Poetin. © AFP

Ondanks sancties: Poetin verdient nu méér met olie-export dan vóór de oorlog

Het bedrag dat Rusland elke maand uit de export van olie haalt, is nu hoger dan vóór de invasie van Oekraïne. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite ‘Bloomberg’. Russisch president Vladimir Poetin lijkt een manier te hebben gevonden om de westerse sancties te omzeilen.

35 reacties

  • Frank Janssens

    5 maanden geleden
    Het Westen kan niet ieder land sancties geven, het Westen is afhankelijk van olie en mineralen die het niet heeft. Sancties voor de andere Wereld betekent industriële zelfmoord. Iedereen maar roepen we zijn de rijke landen, ja omdat de anderen ons papieren geld accepteren, als dat ophoudt zitten we in de penarie. Wat hebben de sancties ons opgebracht? De illustere geesten van de EU waren toch laaiend enthousiast en ze blijven op de verkeerde weg doortimmeren.
  • Polutnik Ronald

    5 maanden geleden
    Het westen heeft al meer dan 10 keren sancties en een pakket maatregelen genomen tegen Rusland , waarom steeds maar één paar maatregelen . Normaal dadelijk alles stop zetten en een maximum aan maatregels nemen onmiddellijk en niet steeds om de vier maanden of meer . Ook tegen de helpende landen van Rusland één maximum aan sancties nemen . Ze zullen wel dadelijk terug komen met Rusland bij te staan .
  • Joseph Vande Reyd

    5 maanden geleden
    Het westen is goed wanneer India ergens problemen mee heeft maar de sancties tegen brute geweldenaars mee respecteren is net dat beetje te veel gevraagd,evenzo hun niet aflatende argumenten op klimaatvlak dat zij uitzonderingen vragen omdat zij pas tot de geindustrialiseerde wereld behoren en dus aa n de historische uitstoot van co2 geen schuld hebben, van alle walletjes tegelijk eten mogen wij niet toelaten en er moesten allang sluitende maatregelen getroffen worden,alleen tja "onze" politici ?
  • Willy Bogaert

    5 maanden geleden
    Zeebrugge is een goede basis in de EU voor Poetin . Poetin lacht met de onkunde van het Westen , met Orban en Erdogan kan hij goed bespelen met geld Russen zijn grotere strategen en onderkruipers dan het Westen
  • Bart De Vreeze

    5 maanden geleden
    Als je Rusland een 'schurkenstaat' noemt omwille van haar 'democratisch' verkozen president, hoe noem je dan het 'democratisch' verkozen Europa?