De twee Belgische F-16's onderschepten twee Russische gevechtsvliegtuigen die niet in contact stonden met de civiele luchtverkeersleiding
Volledig scherm
De twee Belgische F-16's onderschepten twee Russische gevechtsvliegtuigen die niet in contact stonden met de civiele luchtverkeersleiding © Photo News

Belgische F-16's onderscheppen Russische gevechtsvliegtuigen boven Baltische Zee

Twee Belgische F-16's hebben woensdag Russische gevechtsvliegtuigen boven de Baltische Zee onderschept. De Russische toestellen stonden niet in contact met de burgerlijke luchtverkeersleiding, zo zegt het luchtcommando van de NAVO.

9 reacties

  • Dimitri Segers

    5 maanden geleden
    Dit is om te kijken waar de toestellen gaan landen, dan weten ze direct waar die basis ligt. Simpel en goedkoop. De NAVO zou dit beter ook doen, of tenzij dit niet nodig is en we al weten waar hun basis zich bevinden. Goed mogelijk. De NAVO is namelijk technisch zeer sterk. Volgens mij zijn zelf alle nucleaire platformen van Rusland ook gekend en gemonitord 24/7.
  • yvo mast

    5 maanden geleden
    Rusland is op verkenning Mer schepen, duikboten en vliegtuigen. Als ze de territoriale wateren en het luchtruim schenden, eens eentje uit de lucht halen en dan zien wat ze te vertellen hebben. Ze blijven maar provoceren, of willen ze echt the NAVO testen tot het tot een catastrofe komt? Ze zijn er goed mee bezig. De NAVO zou hetzelfde moeten doen, niet alleen aan onze grenzen maar ook aan de Japans Russische kant, dus op 2 fronten.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 maanden geleden
    Hoe hebben ze dat kunnen doen , met hun oude karkassen van meer dan dertig jaar oud ?
  • geert Decruyenaere

    5 maanden geleden
    Wie zal op termijn het eerste schot lossen..?,en dan...??
  • Jef Verbeeck

    5 maanden geleden
    Reken er maar op dat dit de Russen een pak informatie over de reactie en de werkwijze van de NAVO oplevert. Uitdagen en bestuderen, een taktiek die wel eens zou kunnen werken. Hou ze aub in de gaten jongens, en respect voor jullie werk.